Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 91 kJ / 22 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,23 g |
| Tuky | 0,22 g |
| Vláknina | 1,72 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 7 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 0,86 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 5. 1. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chlebové placky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6vmN
Moje poznámka
Chlebové placky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6vmN
Nejnovější recepty
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno před 1 hodinou
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Poctivý vepřový burger v domácí housce
Přidáno před 6 hodinami
Roládky na 3 způsoby
Přidáno před 7 hodinami
Rychlovka ze staršího pečiva
Přidáno před 19 hodinami
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno 26. 12. 2025 08:01:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečené uzené koleno s černým pivem
[email protected] před 2 hodinami
Jednoduché hovězí závitky s cibulí a slaninou
MiroslavB před 3 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
fialam58 před 3 hodinami
Zelňačka (klasika)
Peggyna před 3 hodinami
Bramborové knedlíky IV
Beruna před 5 hodinami
Žemlovka s jablky a tvarohem
jitule123 před 5 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Supak28 před 5 hodinami
Tématické fráze:
chlebové placky,
placky z chlebového těsta,
chlebová placka recept,
chlebová placka,
placky z chleba,
křupavé chlebové placky,
pečené chlebové placky,
suché placky,
chlebové placky pečené v troubě,
chlebovy posuch,
placka z chlebového těsta,
recept na chlebové placky,
křupavá chlebová placka,
nominal recepty,
knackebrot recept,
dietní chlebová placka recept,
chlebovy osuch,
pohankove placky na sucho,
placky ze suchého chleba,
recept na dietní chlebové placky
Suroviny:
nominal bezlepková směs,
droždí,
voda,
olej,
cibule,
česnek
Komentáře (8)
"(běžná mouka může obsahovat až 80% lepku)"
No to by tedy bylo parádní lepidlo
Chybička se vloudila, asi
Nemá být, že běžná mouka může obsahovat až 80% lepku z bíloviny v mouce obsažené?
Směs obsahuje hodně škrobů a tato navíc i pohankovou vlákninu.
Placky mi ve výsledku chuťově připadly tak asi jako něco mezi topinkou a bramborákem. Chutnaly dospělým i dětem. Návštěva si pomlaskávala.
Samozrejme, dnes existuje množstvo receptov na všelijaké inovované lángoše, tie pôvodné sa podávali v domácnostiach napr, na raňajky, keď sa piekol chlieb.
V recepte však autorka cesto nenecháva kysnúť, tak mám obavy, že placky budú hutné.
Péct nasucho nebo jen na tukem potřené pánvi je úplně jiné. Tak jsem smazila i gözleme - měly hnědé puchýře (oči), ale mastné nebyly ani náhodou.
Kdo chce, musí si vyzkouset, co mu bude vyhovovat (chutnat).
http://www.toprecepty.cz/recept/21161-staroceske-c...
Pokud se nepletu (místní Slovenky určitě pomůžou