Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 188 kJ / 762 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,34 g |
Tuky | 39,83 g |
Vláknina | 6,38 g |
Cholesterol | 843 mg |
Sodík | 1,53 g |
Sůl | 3,53 g |
Sacharidy | 42,90 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 20. 1. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lilky na orientální způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6v2O
Moje poznámka
Lilky na orientální způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6v2O
Nejnovější recepty
Kosmatice se sýrem vhodné pro diabetiky
Přidáno před 11 hodinami
Arabský hummus
Přidáno před 13 hodinami
Cuketová placka vhodná pro diabetiky
Přidáno před 13 hodinami
Pórkový krém
Přidáno před 18 hodinami
Penne s kuřecím masem, brokolicí a mascarpone
Přidáno před 18 hodinami
Poháry s jogurtem a chia semínky
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čevabčiči se sýrem
E. J. K. před 7 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
Jedlik před 9 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
Nikolw před 10 hodinami
Zapečené brambory s uzeným masem a smetanou
Jasminka4 před 12 hodinami
Vaječný salát se sýrem
panilek před 12 hodinami
Kynutý pletenec s tvarohem a švestkami
habis před 12 hodinami
Francouzské brambory
Lucek před 12 hodinami
Gnocchi zapečené se smetanou, pórkem a anglickou slaninou
Lucek před 12 hodinami
Jahodové nic se špaldovým korpusem
iveta.kroul před 13 hodinami
Pórková polévka s česnekem a kroupami
Dagemar před 13 hodinami
Tématické fráze:
lilek recepty,
recepty ládi hrušky 20.1.2015,
pecena zelenina.lilek apod.,
orientální recepty,
lilek masala,
lilky recepty z nich,
zelenbina na orientální zpusob,
recept lilek,
lilek v receptech,
lilek na turecky zpusob,
lilek orientální recepty,
lilek plíseň,
orientální kuchyně lilek recept,
lilek na indicky způsob,
lilek vo obsahuje,
orientalni zelenina,
mrkev na orientalni zpusob,
lečo z cukety,lilku apod,
lečo z cukety lilku a rajčat na řecký způsob,
lilek orientalni
Suroviny:
baklažán,
vejce,
cibule,
česnek,
sýr tvrdý,
mléko,
olej,
pepř černý,
sůl,
strouhanka
Komentáře (15)
Tejaja vařila podle nějakého zdroje. Jídlo bude určitě dobré, vylepšit bylinkami není na závadu a nikdo se nemusí držet přesně receptu.
Nevyjadřovala jsem se. S lilkem u nás doma bych neuspěla, ale to je náš problém. Zapečená zeleninová jídla jinak máme rádi a jsou dobrá.
Tak Laďko-fialko, vypadá to, že snad Tejaja Vám šlápla na kuří oko
Milá zlatá, vy račte být otravnější než já
Jsou zkrátka jídla, která moc půvabu nepobrala a myslím, že toto není ani zdaleka ten případ.
Připomíná to trochu Melanzane alla parmigiana a to patří do zlatého fondu světové kuchyně, ať se vám to líbí, nebo ano
K samotnému receptu bych poznamenala, že bych volila místo mléka a vajec vrstvy zeleniny prokládat směsí opečené cibulky a zesklovatělého česneku, nasekané bazalky, a ještě na tuto směs nasypat strouhaný sýr. Na poslední zeleninovou vrstvu nasypat pouze strouhaný sýr, ale až bude zelenina upečená (výborná je al dente) a nechat rozpustit nebo zrůžovět...
Doporučila bych také nechat lilky "vypotit", protože i rajčata pustí hodně šťávy a jídlo by se mohlo proměnit v nevzhlednou čvachtu. Aby jídlo získalo orientální nádech, můžeme plátky zeleniny kromě solí posypat kořením garam masala, kari apod. Lilky mám moc ráda. Stejně tak je vynikající pečená dýně Hokkaido se sýrem s modrou či zelenou plísní a marinovanými dýňovými semínky...Mňam.
Ale musím přiznat, že bych si tohle "nudné a nevzhledné" jídlo s chutí dala. Přidat bylinky je moc dobrý nápad
Recepty zo života mám ráda, objevila jsem české knihkupectví, kde se dají sehnat, tak jich už mám pár doma. Dají se v nich objevit skvosty
ladka fialka: Vyjadrili ste svoj názor a pokiaľ dobre vidím, nikto vám neodporoval ani sa k vášmu komentáru nevyjadroval. Takže nechápem, o čom píšete. A ja som skôr medzi tými, ktorým sa nepochlebuje. Stačí pozrieť moje recepty a počet bodov v nich. A pokiaľ bolo vašim záujmom troška rozvíriť hladinu, tak sorry, neskočím na to.
P.S. Druý raz sa kľudne prihláste, sú veci, ktoré človeka prezradia, aj keď sa snaží písať anonymne.
Já bych určitě přihodila nějakou bylinku, oregano, bazalku a podobně