Lilek s vepřovým masem na asijský způsob

maris Kuchařka: maris

Zeleninová jídla 25 názorů

Suroviny

2 menší lilky
250 g vepřové kýty
1-2 červené papriky
svazek jarních cibulek
1 lžička koření pěti vůní
sojová omáčka
1 lžíce solamylu
olej
sůl
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Lilky očistíme, nakrájíme na plátky (cca 1 cm silné), plátky na kostičky, vložíme do síta, osolíme a necháme 1/2 hodiny vypotit, opláchneme a dobře osušíme. Maso nakrájíme na jemné nudličky a promícháme s kořením.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme kostky lilku a opečeme dozlatova. Vyndáme je z pánve, je-li třeba přilijeme olej a zprudka opečeme maso. Přidáme nakrájené papriky, bílé části cibulek a společně s masem opékáme (maso doměkka a zelenina musí zůstat křehká). Na závěr přidáme opečený lilek.

  3. V trošce vody rozmícháme solamyl, zalijeme směs v pánvi, dochutíme sojovou omáčkou a necháme velice krátce povařit. Vše posypeme jemně nakrájenou cibulovou natí. Podáváme s rýží.

Poznámka

Maso můžeme úplně vynechat a koření použít přímo na lilek.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 52 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Lilek s vepřovým masem na asijský způsob

  • cejen01 cejen01

    Tak jsem ho vyzkoušel a to jsem si teda pošmáknul:-p sojovou omáčku jsem použil s houbovou příchutí a no problém:-)

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    krásné :yes::yes::-p:-K

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Jana Remkova: je to škoda, cibulka je tam dobrá, ale jsem moc ráda, že Ti chutnalo i bez ní:-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    maris: Dík patří tobě. Co já bych pořád vymýšlela:-D. Zbytek rodiny měl švestkové knedlíky. Došla mi barva v tiskárně a tak jsem jen tak popaměti vařila a na tu cibulku úplně zapoměla. Ještě, že jsem si ji ráno koupila!:-D

    Odpovědět

  • Irule Irule

  • maris maris(autorka receptu)

    Moc vám všem děkuju:-K
    Jan -Ty jsi rychlík,;-) udělala jsi mi radost a díky za krásnou fotku:-):yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Maruško, nějak jsem úplně zapoměla na tu cibulku:-O, ale i tak to bylo skvěléééé! Přidávám foto;-)

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Souhlasím s Maris, maso bych úplně vynechala, ani rýži bych k tomu nejedla, protože ta chuť zeleniny je naprosto dokonalá. Možná bych k tomu udělala opečený bílý chleba, který bych pak zakápla olivovým olejem. Maris, paráda:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • aisha aisha

    Teda ta druha fotka je uzasna..:yes::yes:. Recept se mi moc libi, vyzkousela bych variantu bez masa. Urcite by to bylo dobre i studene jako salat..;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Maruško,máš to moc krásně přichystané:-K:-p:yes:

    Odpovědět

  • sunny.sofi sunny.sofi

    To se mi moc líbí a ta prezentace :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Jitkas: děkuju:-)
    ivulinka - dnes už není:-(, ale příště Ti dám vědět;-):-))

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Porci pro mne bych neodmítla:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jitkas::-D:-D no, to jsem dopadla! Taky bych si někdy s chutí dala bůček;-)

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Mas to jednoduse krasne! A byla jsem si jista, ze Jana Remkova zareaguje a oceni, mooooc se ti zadarilo.

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: lilek s vepřovým masem cina s lilkem čína z lilku veprove maso s lilkem lilek recepty lilek čína čína na asijský způsob lilek s vepřového masa veprove na lilku cina lilek lilek jako čína asijské recepty lilek na čínu čína s vepřovým masem lilek do ciny lilek veprove maso recept vepřová čína s lilkem vepřové maso na lilku lilek vepřové vepřové maso s lilkem čína

Zapomněl/a jsem heslo