Rajčatovo - chlebový koláč

tejaja Kuchařka: tejaja

Doba přípravy: 50 min 4-6 porcí Bezmasá jídla 0 názorů

Suroviny

5 krajíců celozrnného chleba
5 rajčat
150 g ementálu
6 vajec
150 ml mléka
1 lžíce sekané petrželky
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Chlieb narežeme na kocky asi 1,5 x 1,5 x 1,5 cm a opečieme ho na panvici s trošičkou oleja (miešame, aby sa nespálil).

  2. Paradajky narežeme na tenké kolieska, syr na malé kocky.

  3. Do vymastenej tortovej formy dáme 1/3 chleba, poukladáme ½ koliesok paradajok a ½ syra. Zakryjeme druhou tretinou chleba, rozložíme druhú polovicu paradajok a zvyšný syr. Zakryjeme zvyšnou tretinou chleba a jemne pritlačíme.

  4. Vajcia rozšľaháme v mlieku, pridáme vňať, soľ a korenie. Vaječnou zmesou zalejeme pripravený koláč. Pečieme v rúre predhriatej na 200 °C asi 20 minút.

Poznámka

Recept je z knihy Vegetariánska kuchárka.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Rajčatovo - chlebový koláč

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: chlebový koláč na pánvy hlebový koláč s krémovým sýrem rajčatovo chlebový salát