Velikonoční chlodnik
Chlodnik je studená polévka, která pochází z Litvy, ale zdomácněla také v Polsku. V tomto receptu se skládá z masa, klobásy, šunky, a také vařených vajec. Pikantnost a říz polévce dodává nastrouhaný křen, který se nechává odležet v podmáslí.
Postup přípravy
Krok 1: Křen očistíme a najemno nastrouháme.
Krok 2: Zalijeme kyselým mlékem nebo podmáslím a pečlivě promícháme.
Krok 3: Zakryjeme a necháme v chladu tři dny odležet.
Krok 4: Do odleželé směsi přidáme pokrájené maso, šunku a klobásu. Vejce oloupeme a nakrájíme na kostky. Přídáme a vše promícháme. Dochutíme solí a pepřem a podáváme s chlebem.
Zveřejněno 30. 3. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční chlodnik
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3p84
Moje poznámka
Velikonoční chlodnik
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3p84
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 10 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 13 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 18 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 20 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sněhový rybízový koláč
upavla před 8 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 8 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 11 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 11 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 12 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 13 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 14 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 15 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 16 hodinami
Tématické fráze:
co s kyselým mlékem,
chlodnik recepty,
chlodnik recept,
chlodnik,
recepty. chlodnik,
recept na chlodnik,
recept chlodnik
Suroviny:
maso,
šunka,
klobása,
vejce,
mléko,
křen
Komentáře (1)