Domácí jogurt
Vyzkoušejte si připravit vlastní jogurt v pohodlí vaší kuchyně. Dle podrobného návodu to zajisté bez problému zvládnete. Do jogurtu můžete přidat čerstvé ovoce, které máte zrovna doma.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 457 kJ / 109 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,67 g |
Tuky | 2,67 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 20 mg |
Sodík | 93 mg |
Sůl | 0,13 g |
Sacharidy | 10,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mléko svaříme na 60 °C (stáhneme, když se začnou dělat bublinky).
Krok 2: Odstavíme a necháme pod pokličkou vychladnout na prst (tak, aby nás prst nepálil).
Krok 3: Do větší mísy dáme půlku jogurtu. Po vychladnutí mléka ho přidáváme po částech naběračkou do jogurtu a mícháme přitom metličkou.
Krok 4: Poté nalijeme do skleniček a uzavřeme. Necháme v teplém místě minimálně 6 hodin stát. Já použila troubu, kterou jsem pustila na 50°C. Někdo dává do peřin.
Krok 5: Jogurt vychladíme v lednici a poté ho můžeme smíchat s ovocem.
Zveřejněno 26. 4. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí jogurt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2oYM
Moje poznámka
Domácí jogurt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2oYM
Nejnovější recepty
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 2 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 2 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 2 hodinami
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 3 hodinami
Domácí nočky se zeleninou na smetaně s kousky lososa
Přidáno před 4 hodinami
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí rizoto
MarketaAn před 6 minutami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 1 hodinou
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 3 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 4 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 5 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 5 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 6 hodinami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 6 hodinami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 6 hodinami
Tématické fráze:
recepty na domácí jogurt v jogurtovači,
domácí jogurt,
recept na domácí jogurt v jogurtovači,
domaci jogurt recept,
nejlepsi domaci jogurt,
jak na domácí jogurt,
recept na domácí jogurt,
jak dělat jogurt,
domácí jogurt v termosce,
domácí výroba jogurtu,
nejlepsi domaci jogurt recept,
recepty na domácí jogurt,
jak dělat jogurt v jogurtovači,
děláme jogurt,
domaci jogurt z čerstvaho mléka,
bulgaricus.cz,
jak dělat domácí jogurt recept,
jak dělat domácí jogurtu,
priprava jogurtu v domacim jogurtovaci,
recept na jogurt z jogurtovače
Suroviny:
mléko,
jogurt bílý,
jahody,
cukr
Komentáře (8)
Mlieko nezohrievam, nalejem aké je z chladničky, pridám cca 3 lyžice jogurtu a zapnem. Z mnou urobeného jogurtu dokážem ešte postupne 2x urobiť pevný jogurt. Žiadny nadbytočný cukor ako v jogurtoch z obchodu. Kto má vysokú spotrebu jogurtu, doporučujem.
Domácí jogurt si doma děláme již více jak 5 let.
Nejprve jsme na něj používali jogurtovač, ale od února letošního roku dávám jogurt do termotašky, zalím do deky a za 5-6 hodin je supertuhý jogurt. Používám jogurtovou kulturu, viz. www.bulgaricus-eshop.cz/catalog/pro-domacnosti