Mille-feuille z čokolády a malin

Miquel Kuchař:

4 porce Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Nepečené a mražené 34 názorů

Přidat další fotografii
528
Recept si zatím oblíbilo 28 kuchařů

Suroviny

250 g čokolády
200 ml smetany
Nyní v akci
1 vanilkový cukr
250 g malin
Recept si zatím oblíbilo 28 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu si rozehřejeme ve vodní lázni. Necháme chvíli zchladit a nalijeme ji na potravinářskou fólii. Pomocí štětce rozetřeme v tenké vrstvě a necháme zavadnout.

  2. Nožem si naznačíme 12 trojúhelníků a necháme ztvrdnout. Poté rozkrájíme na trojúhelníky.

  3. Smetanu společně s vanilkovým cukrem vyšleháme do tuha. Na talíř dáme jeden čokoládový trojúhelník, na něj vyskládáme maliny, mezi které vždy cukrářským sáčkem na zdobení naneseme šlehačku. Na to položíme další čokoládový trojúhelník a celý proces opakujme.

  4. Zakončíme dalším čokoládovým trojúhelníkem. Zdobíme podle fantazie.

Poznámka

*Mille-feuille v překladu znamená tisíce lístků a používá se především pro francouzský dezert z listového těsta a krému.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 50 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Mille-feuille z čokolády a malin

  • Kvetoslava2010 Kvetoslava2010

    Další nevšední sladký zázrak...od Miquela...no jasně...tak to je záruka kvality :-). Je mi jedno, jak to budu jíst, ale už se na to hrozně těším :-K. Miqueli, díky, že se s námi dělíte o recepty :yes:.

    Odpovědět

  • ZuzkaMladkova ZuzkaMladkova

    dokonalé ;-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Miquel:No ´jo "Karle" já už vím,kde se stala chyba!!! Já to z fotky odhadla tak na hroubku placky cca 2 mm ,ale ono je to hrubší ,ta čokoládová placka ,teď to vidím na té fotce co jsi přidal:-8 Udělala jsem to přiliš tenke a proto se to lámalo:-S:-((;-(

    Odpovědět

  • Miquel Miquel(autor receptu)

    Veronika.Hrozna:Myslim že je docela jedno jakou čokoládu použiješ;-) když to teda nebude nějaká čokonáhražka:-(( Já osobně na dezerty používám 70% Cote d'Or, ale zrovna v tomto dezertu jsem použil 70% Lindt.Jestli ti to v něčem pomůže přidám foto s naznačenými trojúhelníky.

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Miquel: Já jsem to tak udělala, asi ty drážky nebyly dost hluboké,protože se mi to přesto lámalo. Snad by bylo lepší třeba napsat jakou čokoládu použít.Já použila Figaro hořkou,a ta je moc tvrdá ,když zatuhne:-O:-O:-O:-//

    Odpovědět

  • Miquel Miquel(autor receptu)

    Veronika.Hrozna:jak je uvedeno v receptu ty trojúhelníky si naznačíš nožem do čokolády, když už je trochu ztuhlá(čáry v čokoládě zůstávají a opětovně se nespojují), ale ještě není tvrdá. Po úplném ztvrdnutí čokolády projedeš nožem po vyznačených čárách, tak se ti čokoláda nerozláme při krájení;-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Miquel:Mně se ta čokoláda nevyvedla ,je to obtížné nakrájet trojuhelníky,hodně se to láme a nedá se to krájet.Jestli je na to finta tak prozraď.:-S

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

  • Miquel Miquel(autor receptu)

    Děkuji opět za nové kladné komentáře:-Ka body.
    S koupenými malinami v supermarketu mám dobré zkušenosti, po celý rok mají chuť malin, narozdíl od ostružin nebo borůvek.

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    rebeka:Podívám se v Lidlu také ,snad dorazily také do Bratislavy.Přiznám se ,že v Lidlu jsem nebyla asi 4 roky,ale teď mi sousedka říkala,že tam mají velice dobrou hustou šlehačku která se dá ušlehat opravdu do tuha,takže mám motiv se tam znovu podívat !:-):-8

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Veronika.Hrozna: Veru, jsou.. v Lidlu měli včera 150g za cca 30kč:-//

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    rebeka:Já už tady na to koukám od dopoledne ! Je to čím dál horší,ale z mražených malin se to udělat nedá a čerstvé nejsou!
    :-(;-(:-//

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    :-O:-O:-O ach bože:-O:-O:-O hříšná krása:yes::yes::yes:
    překrásné.. to je snad škoda sež...sníst:-8:-K:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Veronika Hrozná Veronika Hrozná(neregistrovaný)

    Dana61: To je týrání zvířat ,nepopisuj detaily!

    Odpovědět

  • zizala zizala

    To je krása :-p Kombinaci malin a hořké čokolády miluju :yes:

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo