Ovocná bublanina od Stakul

stakul Kuchařka:

Doba přípravy: cca 30minut PT0H30M dle strávníků Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 9 názorů

kávičku a je to
55
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Suroviny

300 polohrubé mouky
200 g cukru krupice
5 vajec
250 g hery
30 ml rumu
50 ml mléka
1 PDP
cca 700 g jahod nebo jiného ovoce
sádlo na vymazání pekáče
strouhaný kokos na vysypání
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve vyšleháme cukr s Herou (malou část cukru necháme do sněhu).

  2. Přidáme žloutky, opět šleháme, přilijeme po částech rum, po vyšlehání postupně zašleháváme mouku s peč. práškem. Kdyby bylo moc husté, přilijeme mléko. Na závěr lehce vmícháme tuhý sníh ze zbylých bílků a odložené části cukru.

  3. Na vymazaný a vysypaný pekáč vložíme a rozetřeme těsto.(pekáč měl rozměr 35x27cm). Na těsto poklademe ovoce(já dala jahody a třešně).

  4. Pečeme při 170°C cca 45 minut.

Poznámka

Bublanina je pěkně nadýchaná a 100 g má cca 1900 Kj............

docela "bomba" na mé proporce :-))) posuďte z obrázků

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky


Ohodnoťte recept: Ovocná bublanina od Stakul

  • Bahula Bahula

    Bublaninu jsem dělala s jahodami, je moc dobrá, děkuji za rcp, ukládám a přidala jsem foto :yes:+

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    To mi moc mrzí,já se toho všimla za dost dlouho,ale já myslím,že bude dobrá i tak.Mám jeden recept a tam se máslo rozpouští přímo na plechu a pak se lije těsto,tak neboj,to bude dobré uvidíš.:yes:;-):-K

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(neregistrovaná)

    no...;-(tak dlho som cakala, simonka na tvoju radu, ze som uz nemohla cakat a bublanina sa pecie.....ale som to masla rozpustila...no na buduce to teda vyskusam slatah ako na krem

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Výbušná né rozpuštěné,já bych šlehala změklé máslo/Heru/ s cukrem,ono se tam vlastně všechno šlehá.;-)Neboj se toho.:-K

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(neregistrovaná)

    ja sa ospravedlnujem, ale pecenie nie je moja silna stranka a tak sa asi opytam ako debil....to mam to maslo (heru nemam) nechat v tuhom stave a tak rozhlahat?..nejako sa mi to nezda....to ako keby som krem isla robit...alebo to mam rozpustit..to mi pride logickejsie, lebo robievam olejovu bublaninu....prosim poradte mi co najskor damy...uz mam vsetko pripravene, len zacatrobit

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Staňko, super bublaninka;-):-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • stakul stakul(autor receptu)

    Safra už jsem si dala.. je fakt moc dobrá brzy už nebude :-8:-O

    Odpovědět

  • Ivan Ivan(neregistrovaný)

    Ju takhle to vypada fakt perfektně ale mně jsi to nepocukrovala ;-(;-( alei tak si s chutí dám:-K

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo