Steak sedmero pepřů

Semy.cz Kuchařka:

Hovězí maso 9 názorů

Steak sedmero pepřů
512
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Suroviny

Hovězí steaky
sůl
koření na steaky (7 pepřů)
olivový olej
1 lžička hořčice
1 lžíce másla
1 lžička medu
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso naložíme do směsi oleje a peřů. Necháme uležet přes noc.

  2. Na rozehřátou pánev dáme naložené maso a osmažíme z obou stran po 3 minutách. Pak jemně osolíme (sůl vytahuje vodu a proto solíme až po opečení kdy už je maso zatáhlé).

  3. Dáme do pekáčku do vyhřáté trouby asi na 6 minut. Maso se tím krásně dopeče a zůstane šťavnaté.

  4. Mezitím si do zbytku oleje co zbylo na pánvi dáme hořčici, máslo, med a sůl a nehcáme provařit.

  5. Na talíř dáme steak a polijeme připravenou omáčkou.
    Podáváme s americkými bramborami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Steak sedmero pepřů

  • Semy.cz Semy.cz(autor receptu)

    Díky za chválu :-) To už je tak dávno co jsem ho dělala :D
    Andrejko tak přijď :D

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    ještě,že jsou recepty v náhodných,protože toto musí být super bašta;-):-p+1:yes:

    Odpovědět

  • andrejkaa andrejkaa

    hned bych se pozvala na oběd, krásný:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Dělám také takhle - jen podle mne není přímo potřeba pravá svíčková, ale parádní mladé zadní hovězí. V každém případě moc dobré;-):-p a pravda s tím naklepáním - stačí vlastní pěstička :-p:-)). Jani - roštěnka by šla ale zase - jen jestli je opravdu kvalitní - já osobně balené maso v takvýchto případech nekupuju, jdu křezníkovi, protože chci vidět na maso i zdruhé strany ;-):-p:-)):yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Jano, na steaky je nejlepší pravá svíčková a postup přípravy, který popisuje Martina. A naklepat jen pomocí kloubů a hned vrátit do původního tvaru.
    Výborný popis má Šárka na stránkách Dolce vita.

    Odpovědět

  • Semy.cz Semy.cz(autor receptu)

    Jani, bylo to balené maso a bylo tam přímo napsané vhodné na steaky. Bylo teda opravdu nádherné, je mě líto že jsem ho nevyfotila. Krásně červené. Myslím si že to muselo být z mladého býčka. Změklo to krásně.
    Ono tím jak se to pak dá ještě do trouby tak se to dodělá. Bylo tak akorát :-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Martino, jaké jsi použila hovězí? Roštěnku? Nebo zadní? A změklo to? Já se hovězího bez tlakáče bojím. Jen málokdy ho mám měkké, nevím, proč, ale řezník mi říkal, že je to o tom, jak starý byl býk-kráva a že pokud kupuješ třeba balené maso, bývá tam připsané "z mladého býka" No, já se s tím ještě nesetkala. Přece nezabíjejí nějaké stoleté krávy, že jo?:-))

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    urcite ju vyskusam. steaky robievam velmi casto a zatial som robila iba tuto...aby som sem strcila upozornenei aj na moj recept:-8
    http://www.toprecepty.cz/recept/1861-omacka-k-stea...

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Opékala jsem k obědu obyčejné kuřecí plátky a udělala k nim tu šťávičku z hořčice, soleného másla a medu. Vynikající :-p, mňam. Obvykle dělávám takovou tu klasickou - přidat máslo, zaprášit moukou, povolit vodou, ale takhle dobrá nikdy nebyla. Navíc bez mouky a bezvadně zhoustla, tak akorát. To si MUSÍM pamatovat! Díky a bod - s bifťourem to bude ještě lepší.

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo