

Steak sedmero pepřů
Suroviny
- Hovězí steaky
- sůl
- koření na steaky (7 pepřů)
- olivový olej
- 1 lžička hořčice
- 1 lžíce másla
- 1 lžička medu
Postup přípravy receptu
Maso naložíme do směsi oleje a peřů. Necháme uležet přes noc.
Na rozehřátou pánev dáme naložené maso a osmažíme z obou stran po 3 minutách. Pak jemně osolíme (sůl vytahuje vodu a proto solíme až po opečení kdy už je maso zatáhlé).
Dáme do pekáčku do vyhřáté trouby asi na 6 minut. Maso se tím krásně dopeče a zůstane šťavnaté.
Mezitím si do zbytku oleje co zbylo na pánvi dáme hořčici, máslo, med a sůl a nehcáme provařit.
Na talíř dáme steak a polijeme připravenou omáčkou.
Podáváme s americkými bramborami.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Steak sedmero pepřů
-
Díky za chválu
To už je tak dávno co jsem ho dělala :D
Andrejko tak přijď :D -
ještě,že jsou recepty v náhodných,protože toto musí být super bašta
+1
-
hned bych se pozvala na oběd, krásný
-
Dělám také takhle - jen podle mne není přímo potřeba pravá svíčková, ale parádní mladé zadní hovězí. V každém případě moc dobré
a pravda s tím naklepáním - stačí vlastní pěstička
. Jani - roštěnka by šla ale zase - jen jestli je opravdu kvalitní - já osobně balené maso v takvýchto případech nekupuju, jdu křezníkovi, protože chci vidět na maso i zdruhé strany
-
Jano, na steaky je nejlepší pravá svíčková a postup přípravy, který popisuje Martina. A naklepat jen pomocí kloubů a hned vrátit do původního tvaru.
Výborný popis má Šárka na stránkách Dolce vita. -
Jani, bylo to balené maso a bylo tam přímo napsané vhodné na steaky. Bylo teda opravdu nádherné, je mě líto že jsem ho nevyfotila. Krásně červené. Myslím si že to muselo být z mladého býčka. Změklo to krásně.
Ono tím jak se to pak dá ještě do trouby tak se to dodělá. Bylo tak akorát -
Martino, jaké jsi použila hovězí? Roštěnku? Nebo zadní? A změklo to? Já se hovězího bez tlakáče bojím. Jen málokdy ho mám měkké, nevím, proč, ale řezník mi říkal, že je to o tom, jak starý byl býk-kráva a že pokud kupuješ třeba balené maso, bývá tam připsané "z mladého býka" No, já se s tím ještě nesetkala. Přece nezabíjejí nějaké stoleté krávy, že jo?
-
urcite ju vyskusam. steaky robievam velmi casto a zatial som robila iba tuto...aby som sem strcila upozornenei aj na moj recept
http://www.toprecepty.cz/recept/1861-omacka-k-stea... -
Opékala jsem k obědu obyčejné kuřecí plátky a udělala k nim tu šťávičku z hořčice, soleného másla a medu. Vynikající
, mňam. Obvykle dělávám takovou tu klasickou - přidat máslo, zaprášit moukou, povolit vodou, ale takhle dobrá nikdy nebyla. Navíc bez mouky a bezvadně zhoustla, tak akorát. To si MUSÍM pamatovat! Díky a bod - s bifťourem to bude ještě lepší.