Králík na černých olivách - Coniglio alle olive

Drahos z kamene Kuchař: Drahos z kamene

Doba přípravy: 60 minut 4 porce Jiné maso 3 názory

Suroviny

1 celý králík
olivový olej
hladká mouka
1 cibule
0,5 litru bílého vína
0,5 litru vývaru
větvička rozmarýnu
sůl
pepř
černé olivy bez pecek
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce. Rozehřejeme si velkou pánev, nalijeme olej a vložíme králíka, necháme zatáhnout a přilijeme víno.

  2. Přidáme rozmarýn, cibuli a zalijeme vývarem. Po 20 minutách přidáme olivy. Vaříme do změknutí, podáváme s bramborem.

Poznámka

Králíka jsem koupil v řeznictví, líbilo se mi, že tam nechali játra i ledviny. Zákazník si je jistý, že zvíře nebylo nemocné. Játra jsem si udělal na cibulce s chlebem, pepřem a solí, králík pochází z Francie.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Králík na černých olivách - Coniglio alle olive

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    :-p hmm, to nevypadá věru zle;-)

    Odpovědět

  • Drahos z kamene Drahos z kamene(autor receptu)

    spagetka:Je tam fotka, játra jsou na chlebu.Králík nebyl suchý, byl dobrý.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Drahoši - ty játra s chlebem - myslíš, žes chléb přihodil k játrům nebo jsi chleba k hotovým játrům přikusoval?
    A dotaz ke králíku - nebylo maso suché? Většinou se přidává slaninka nebo tak něco, jinak s olivami to nemuselo být špatné ;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: králík na olivách králík s olivami černá játra králíka králík s černýma olivama nemoc ledvin u králíka aby králík nebyl suchý králík na černý olivami