Krůtí játra ve slanině na černém pivu

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: 40 minut i s přípravou 2-3 porce Pokrmy z vnitřností 12 názorů

Suroviny

500 g krůtích jater
200 g na plátky nakrájené anglické slaniny
3 cibule
2 PL sojové omáčky
2 PL oleje
1 KL celého kmínu
100 ml černého piva
pepř
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké půlměsíčky a v zapékací nádobě promícháme s 2 polévkovými lžícemi sojové omáčky, 2 polévkovými lžícemi oleje, kmínem, troškou pepře a 1 dl černého piva.

  2. Krůtí játra opláchneme, očistíme od tuku, každý kousek zabalíme do slaniny a vyrovnáme vedle sebe na připravenou cibulovou směs do zapékací nádoby.

  3. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 15 minut zakryté alobalem, pak alobal sundáme a dopečeme ještě dalších 15 minut. Podáváme s různě upravenými brambory, hodí se i pečivo.

Poznámka

Až budu dělat příště, použiju místo anglické slaniny nějakou více mastnější, třeba uzený česnekový bok. Anglická, kterou jsem měla, byla moc libová.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krůtí játra ve slanině na černém pivu

Tématické fráze: kruti jatra recepty krůtí játra krůtí játra recept játra ve slanině recepty kuřecí játra játra na pivě recepty krůtí játra kureci jatra na pive recept na krůtí játra kureci jatra na cernem pivu kureci jatra na pivu recepty z krutich jater recept kruti jatra krutí játra se slaninou recepty na krutí játra recepty z kuřecích jater jatra se slaninou na pivě vynikající krůtí játra krůti játra v angl.slanině recepty albert - krůtí játra

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít