Krůtí játra ve slanině na černém pivu

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: 40 minut i s přípravou 2-3 porce Pokrmy z vnitřností 12 názorů

Suroviny

500 g krůtích jater
200 g na plátky nakrájené anglické slaniny
3 cibule
2 PL sojové omáčky
2 PL oleje
1 KL celého kmínu
100 ml černého piva
pepř
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké půlměsíčky a v zapékací nádobě promícháme s 2 polévkovými lžícemi sojové omáčky, 2 polévkovými lžícemi oleje, kmínem, troškou pepře a 1 dl černého piva.

  2. Krůtí játra opláchneme, očistíme od tuku, každý kousek zabalíme do slaniny a vyrovnáme vedle sebe na připravenou cibulovou směs do zapékací nádoby.

  3. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 15 minut zakryté alobalem, pak alobal sundáme a dopečeme ještě dalších 15 minut. Podáváme s různě upravenými brambory, hodí se i pečivo.

Poznámka

Až budu dělat příště, použiju místo anglické slaniny nějakou více mastnější, třeba uzený česnekový bok. Anglická, kterou jsem měla, byla moc libová.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krůtí játra ve slanině na černém pivu

Tématické fráze: kruti jatra recepty krůtí játra krůtí játra recept játra ve slanině recepty kuřecí játra játra na pivě recepty krůtí játra kureci jatra na pive recepty z krutich jater recept na krůtí játra kureci jatra na cernem pivu kureci jatra na pivu recept kruti jatra krutí játra se slaninou recepty na krutí játra recepty z kuřecích jater jatra se slaninou na pivě vynikající krůtí játra krůti játra v angl.slanině recepty albert - krůtí játra