

Uzené kuřecí čtvrtky na žampionech,v papiňáku
Suroviny 2 porce
- 580 g vakuově balené uzené kuřecí čtvrtky
- 450 g žampionů
- 1 menší cibule
- 2 lahůdkové cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 menší mrkev
- 1 lžíce oleje
- 1/4 lžičky drceného kmínu
- sůl
- mletý pepř
- 150 ml vývaru nebo vody
Postup přípravy receptu
Do papiňáku na rozehřátý olej dáme orestovat nakrájené cibule s česnekem. Poté přidáme mrkev a žampiony. Okořeníme pepřem, drceným kmínem a podlijeme vývarem, nebo vodou.
Přidáme opláchnuté čtvrtky, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu vaříme slabým varem 7 minut. Po ochlazení hrnec otevřeme a šťávu podle potřeby dochutíme. Podáváme se šťouchanými bramborami nebo s rýží.
Poznámka od kuchařky
Když dáme do papiňáku 4kousky masa, tak na podlití použijeme místo vývaru vodu. Hotová šťáva je dost silná.
Místo kuřecího masa můžeme také použít vakuově balenou uzenou vepřovou krkovici, nebo kýtu.
Papiňák(tlakový hrnec)používám obyčejný nerezový se sendvičovým dnemhttp://www.sdilej.eu/pics/377435f737e7b8ee2a8e7ee4...
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Uzené kuřecí čtvrtky na žampionech,v papiňáku
-
Moc dobré. Děkuji za recept.
-
Anna Kocikova:No já zatím mobilem, ale foťák je foťák
-
Ivusa:
mika59:
Díky všem
Miladko,fotím starým OlympusemLoni jsem dostala dost drahou Prakticu,ale je strčená ve skříni.Neumím s ní fotit
Fotky z přírody jsou z ní moc hezké,ale jídlo na talíři vypadá hrozně...nějak do světlezelena
Tak ať má Ježíšek přvýběru dobrou ruku -
Krásné jídlo a máš pěkné čisté fotky, už jsem taky psala Ježíškovi o foťák, tak uvidím.
-
Jak jsem přečetla...papiňák ...hned jsem věděla kdo dnes vaří dobrotky. ....krásné na pohled a určitě i na chuť ....další bod už je udělený Drahuško
...::