Filet z tresky s vinnou omáčkou

terezicka1 Kuchařka: terezicka1

Doba přípravy: 60 minut 2-3 porce Ryby 2 názory

Suroviny

asi 500 g filetů z tresky
sůl
bílý pepř
na omáčku:
asi 3 lžíce vody
půl hrnku bílého vína
2 lžíce rajčatového protlaku
4 šalotky
cca 150 g másla
3 žloutky
chilli koření
sůl
pepř
šťáva z citronu
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme omáčku. V kastrůlku si svaříme vodu, víno a protlak. Přidáme nakrájenou šalotku a na mírném ohni zredukujeme. Poté necháme vychladnout a přecedíme do větší mísy.

  2. Připravíme si vodní lázeň. Do zredukované a přecezené šťávy přidáme žloutky a smícháme. Ve vodní lázni poté mícháme metličkou asi 4 minutky do zhoustnutí. Odstavíme a zašleháváme tenký pramínek rozpuštěného másla. Šleháme metličkou a dochutíme šťávou z půlky citronu, solí a pepřem.

  3. Na ozdobu a ostrost jsem přidala i chilli. Tresku jsem jen osolila a opepřila. Osmahla na oleji s máslem.

  4. Podávala jsem s česnekovou rýží na víně. Na oleji zpěním 3 šalotky, přidáme nasekaný česnek (3 stroužky) a přisypeme hrnek rýže. Podlijeme vodou, osolíme a vaříme do poloměkka. Nakonec přidáme víno (deci bílého) a vaříme doměkka.

Poznámka

Další mé recepty najdete zde: http://www.vareniapeceni.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Filet z tresky s vinnou omáčkou

  • Kucina Kucina

    Omáčku zkusím hned jak se objedná starší dcera na oběd.Rybky máme rádi.Zeleninové rizoto dělám k lososu a nemá to chybu.:-p

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Bez ohledu na to, že já si neumím představit jakoukoliv rybu s rýží, je to moc hezký recept. Moc se mi líbí ta omáčka :-)

    Odpovědět

Tématické fráze: filet z tresky recept treska filet filet z tresky vinná omáčka k lososu jak udělat filet z tresky treska filet recept