Langoše III.

magdalenka Kuchař:

Doba přípravy: 25 PT0H25M 10 porcí Bezmasá jídla 14 názorů

Pouze s česnekem
59
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Suroviny

750 g hladká mouka
1 uvařený brmbor studený
necelá kostka droždí
1 kávová lžička cukru
sůl
vlažná voda
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z droždia, cukru a vody necháme vzkypieť kvások.

  2. Potom zamiesime cesto s vodou so všetkých surovín, hustota asi ako na knedlíky. Necháme kysnúť v teple na dvojnásobok.

  3. Vykysnuté cesto musí byť nadýchané a ľahké.

  4. Potom na posypanej doske formujeme bochníčky, priemer asi 6 cm, prikryjeme a necháme tak. Po čase v prstoch rozťahujeme bochníčky od stredu ku krajom, veľkosť panvice a smažíme vo vyššej vrstve horúceho oleja. Ak je dosť vysoká teplota, cesto sa krásne nafukuje.

  5. Hlávku cesnaku pretlačíme do smaltovaného hrnčeka s trochou vody, sekundu necháme prejsť varom. Týmto potierame upečené langoše. Toto je klasika, ďalej pridávame kečup, alebo strúhaný syr. Chutné sú aj s kyslou smotanou a syrom.

Poznámka

Zemiak v ceste spôsobuje, že langoš aj po dlhšom čase ostane vnútri mäkký, dá sa relat. dobre zohriať v MW.

Našla som tu niekoľko receptov na prípravu langošov, tento má odchýlky, preto si dovoľujem ho tu ponechať.

K hustým polievkam (fazuľa s klobásou, zelňačka a pod.)je ideálny druhý chod.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 211 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Langoše III.

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    Práve som dosmažila, jednoduchý a sýty obed...(foto)

    Odpovědět

  • Oksika Oksika

  • Merylas Merylas

    Magdalénko, já občas taky přidávám tu bramborovou kaši v prášku, když nemám vařené brambory.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    Merylasko, kľudne pridaj trochu zemiakovej kaše od včera, možno aj zemiakoú kašu v prášku...ale málo, podobne ako do chleba pridávame - nesmie to tam byť cítiť, iba to zabezpečí cestu vlhkosť. Ak je veľa zemiakov v ceste, už to nie je také ľahké, nadýchané "penové". Niekto u nás a to častejšie, robí bez zemiakov, potom sú nadýchané, ale dobré iba čerstvé.
    pa.;-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Do různých těst ráda přidávám brambory, pečivo je pak takové vláčnější. Už jsem zkoušela podobný recept, ale tam bylo méně mouky a více brambor než tady, ale těsto se při smažení nenafouklo, tak si myslím, že by stačilo jako tady v tomto receptu. Už jsem dlouho langoše nedělala:-8

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

  • Boubelinda Boubelinda

    Magdalenko, jen se po nich zaprášilo. :yes:

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Magdalenka:yes::yes::yes: + :-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    Kedlubnička moja zlatá, aj keby si ma zabila, nepoviem! Pretože som starý mazák v kuchyni, nič nevážim (myslím takéto veci, knedle a pod., u múčnikov áno). Jednoducho od oka odsypem múku a hotovo, cca dávkovanie droždia viem tiež...urob pokusne z pol kila múky a uvidíš. Ja neviem, pre koľkých varíš a akí ste jedlíci, lebo u nás je to ako u drevorubačov. Budem rada, ak sa Ti vydaria, hlavne nechaj dobre vykysnúť. Ja zamiesim a kľudne odídem aj do obchodu, aj sa zakecám...;-)

    Odpovědět

  • kedlubna kedlubna

    Magdalenko, 3/4 kilo mouky je poměrně dost, kolik z této dávky těch langošů je ?????? děkuji za odpověď

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    Ešte by som chcela dodať, hlavne pre začiatočných kuchárov, cesto sa po vykysnutí ťahá, lepí pri výrobe bochníčkov, ale nevadí, netreba sa nechať znechutiť. Preto treba silno múčiť dosku. Druhý spôsob je , že menšiu dosku natrieme olejom, do misky dáme olej, tam si namáčame ruky a tak vyberáme kúsky cesta na poolejovanú dosku, kde necháme ešte chvíľku kysnúť. Potom rozťahujeme po jednom a smažíme.
    A ak nemáme hladkú múku, kľudne dajte polohrubú.
    Niekto zas robí cesto iba z múky, vody a droždia.
    Pôvodne sa lángoše piekli z chlebového cesta pri pečení chleba.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    Opravila som to, neviem, aký zvyk je tu písať...v podstate ide o trošku cukru do kvásku, nejde o veľa.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Magdalenka, to vypadá chutně a dobrý nápad s bramborou. Ta 1 kl je asi opravdu kávová lžička, asi ano :-D;-):yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    magdalenka, kl = kávová lyžička ?

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo