Marmeládové koblihy

Suroviny cca 40 ks podle velikosti

250 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
4 žloutky
250 ml mléka
70 g změklého másla
2 lžíce oleje
kostka droždí
2 lžíce cukru
2 lžíce rumu
citronová kůra
sůl
marmeláda hustá jahodová nebo meruňková
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Z části vlahého mléka, trochy cukru a droždí uděláme kvásek a necháme vykynout. Změklý tuk utřeme se zbytkem cukru a žloutky. Smícháme s prosátou moukou, kváskem a zbytkem surovin.

  2. Vypracujeme hladké těsto a dáme na teplé místo pod utěrku kynout. Po vykynutí odebíráme lžíci přiměřené kousky. Každý rozplácneme, naplníme marmeládou a zabalíme. Necháme ještě půl hodinky kynout.

  3. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran.

Komentáře k receptu Marmeládové koblihy

  • mika59 mika59 (autorka receptu)

    Martina246: Ano to bude hodně rozpáleným olejem, koblihy rychle ztmavnou a nestačí se propéct. Olej musí být horký, ale potom trochu ztlumit a smažit pozvolna. Já mám opačný problém, vždy je mám hodně světlé..:-)

    Odpovědět

  • Martina246 Martina246

    Dobrý večer, já dnes dělala koblihy podle vás. Těsto naprosto úžasné ale asi jsem hodně rozehrala olej a když jsem koblihy vložila rychle ztmavly a uvnitř bylo syrové těsto. Asi příště mírnější. Nebo péct v troubě? Ty vaše na obrázku jsou úžasné

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka (moderátorka)

    Velmi povedené a lákavé:yes:

    Odpovědět

  • zizalka zizalka

    :-O paráda :-) sbíhají se mi sliny

    Odpovědět

Tématické fráze: koblihy recept marmeladova napln do koblihy koblihy dvě lžíce kucharka koblihy recept na koblihy co se zbytkem droždí