Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marmeládové koblihy

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Středně náročný

Suroviny

Porce: cca 40 ks podle velikosti

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 334 kJ /
3 187 kcal
Bílkoviny77,46 g
Tuky115,95 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 160 mg
Sůl0,39 g
Sacharidy430,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z části vlahého mléka, trochy cukru a droždí uděláme kvásek a necháme vykynout. Změklý tuk utřeme se zbytkem cukru a žloutky. Smícháme s prosátou moukou, kváskem a zbytkem surovin. Krok 2: Vypracujeme hladké těsto a dáme na teplé místo pod utěrku kynout. Po vykynutí odebíráme lžíci přiměřené kousky. Každý rozplácneme, naplníme marmeládou a zabalíme. Necháme ještě půl hodinky kynout. Krok 3: Smažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran.

Zveřejněno 17. 4. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marmeládové koblihy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RJDz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marmeládové koblihy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RJDz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Martina246: Ano to bude hodně rozpáleným olejem, koblihy rychle ztmavnou a nestačí se propéct. Olej musí být horký, ale potom trochu ztlumit a smažit pozvolna. Já mám opačný problém, vždy je mám hodně světlé..:-)

Dobrý večer, já dnes dělala koblihy podle vás. Těsto naprosto úžasné ale asi jsem hodně rozehrala olej a když jsem koblihy vložila rychle ztmavly a uvnitř bylo syrové těsto. Asi příště mírnější. Nebo péct v troubě? Ty vaše na obrázku jsou úžasné

Velmi povedené a lákavé:yes:

:-O paráda :-) sbíhají se mi sliny

Tématické fráze:
koblihy recept, marmeladova napln do koblihy, koblihy dvě lžíce, kucharka koblihy, recept na koblihy, co se zbytkem droždí

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, žloutek, mléko, máslo, olej, droždí, cukr, rum, kůra citronová, sůl, marmeláda, tuk na smažení

Přidat fotografie receptu