Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Masová huspenina - co se nevešlo do tlačenky

Trochu pracnější příprava této sulcové pochoutky se určitě vyplatí! Můžete si naplnit třeba malé silikonové formičky a ty si brát s sebou do práce třeba na svačinu nebo nechat doma v lednici připravené k rychlé večeři.

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

krkovicka.x krkovicka.x

Snadný

Doba přípravy 230 min Doba přípravy: 130 min Doba tepelné úpravy: 100 min

230 min (130 min příprava + 100 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 793 kJ /
907 kcal
Bílkoviny84,48 g
Tuky50,50 g
Vláknina14,28 g
Cholesterol 350 mg
Sodík 321 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy26,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Koleno povolené od kosti, nožky a kůže přivedeme k varu v osolené vodě s 1 rozkrojenou cibulí, rozmačkaným česnekem a kořením. Vaříme do měkka, dokud se maso neodděluje od kosti. Trvá to nejméně hodinu a půl. Krok 2: Po vyndání masa vývar scedíme. Mírně vychladlé maso oddělíme od kosti a kůže, nakrájíme na malé kostičky. Veškeré kůže a klihovatinu pomeleme se zbytkem česneku, vše dáme do vývaru a dochutíme octem, solí, pepřem a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Pár minut povaříme, aby cibule změkla. Krok 3: Nakonec přidáme na kostičky nakrájené okurky, kapii, zamícháme a naplníme formy v kterých sulc necháme ztuhnout.

TIP: Časté chyby při přípravě aspiku, sulcu nebo huspeniny

Zveřejněno 22. 4. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Masová huspenina - co se nevešlo do tlačenky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KyVJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Masová huspenina - co se nevešlo do tlačenky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KyVJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
masová tlačenka, recept huspenina moravská, masova tlacenka z zelatiny, domácí masová tlačenka s pomocí želatiny, recept na sulc, zelatina na masovou tlacenku, želatina na masovou domácí tlačenku, domaci masita tlačenka, masová želatina, tlačenka masová, želatina na masovou na tlačenku, recept na masovou želatinu, recept na masovou huspeninu, masova tlacenka želatina, veprova tlacenka se želatinou, moravská huspenina, masová tlačenka s želatinou, tlačenka masová s želatinou, zulc, masový sulc

Suroviny:
koleno vepřové, nožička vepřová, kůže vepřová, cibule, česnek, koření nové koření, pepř, bobkový list, okurky sterilované, kapie sterilovaná, ocet, sůl, pepř mletý, vývar masový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu