Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor (plus malá rada pro začátečníky)

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby chladnutí vařených brambor

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby chladnutí vařených brambor)

26. 5. 2016 15:30

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie883 kJ / 211 kcal
Bílkoviny17,36 g
Tuky15,12 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 199 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy1,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Nepsala jsem gramáž, jelikož to vždy dělám od oka.

Recept sem dávám, protože jsem nenašla nikde žádný s takovou malou radou, co dělat když se těsto rozpadá, já z toho vždy byla až do nedávna zoufalá.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie

20. 4. 2017 21:22

S těstem se musí pracovat rychle,dělám je jako noky - lžící,zavářím je do vřící osolené vody s trochou oleje a po vyndání je dávám hned do uvař,kyselého zelí -nikdy nezčernají. Neproplachuji vodou.

tejaja tejaja

11. 2. 2017 12:41

Vyskúšala som a knedlíky sú chutné. :yes: Akurát som nič nepreplachovala, je škoda vyliať minerály a vitamíny do kanálu. Zemiaky černejú oxidovaním, takže stačí len nedržať cesto dlho na vzduchu. Kým som pripravovala cesto, voda mi začala vrieť a cesto išlo okamžite do vody. Rovnako robím aj halušky., Takže žiadne sčernanie sa nekoná ;-)

jarda

24. 9. 2016 17:03

takoveto brambory varila moje matka a ja si nezapamatoval presny postup a mnozstvi potr.,slo asi o 1/2kg varenych a 1/2kg syrovych naskrabanych brambor ktere se smichaly a dal nevim co se tam pridalo a nakonec se na testo pridalo kousek zapalene tycky-aby zustaly pekne zlute a pak se udelalo asi 10 kouli ktere se dali do horky vody a po vyplavani na povrch vyndaly,zadna voda po vyzdimani brambor se nikam nedavala ale vylila-ma matka byla nemka a pochazela z perninku u k.v. kdo poradi :-?

mika59 mika59

27. 5. 2016 23:25

twisster: Tady to není až tak pravda, není napsáno Pravé šumavské chlupaté knedlíky. Chlupatých knedlíků je tady dost a s moukou. Neříkám, že je to pravý a dobrý recept, ale to by jste musel napsat k dalším x receptům.:-K

twisster

27. 5. 2016 20:36

Co je to za blaf????:no:Pravé Šumavské chlupaté knedlíky nebo bosáky alias drbáky ( protože se drbaly na struhadle ) se dělají pouze z vařených a syrových brambor a přidává se pouze sůl.
Syrové brambory se nastrouhají veškerá voda se z nich v plátěné pleně vymačká a to hodně,až se zdá skoro suché a k němu se přidají vařené rozmačkané brambory zhruba tolik, kolik dělá polovina syrové hmoty. Vše se osolí, udělají se koule velké asi jako tenisák.vhodí se do vařící vody a vaří se cca 1/2 hodinky-dle velikosti.
k nim kyselé zelíčko do kterého šláplo prase,toť neuvěřitelná bašta.
TUDÍŽ ŽÁDNÁ MOUKA, ŽÁDNÉ VEJCE A ŽÁDNÉ PROPLACHOVÁNÍ !!!!!!! DOBROU CHUŤ<3

hospodyne

26. 5. 2016 19:10

Proboha, co je to za recept? A pro začátečníky? Od oka je lopata nebo lžička? Škoda místa. Bohužel, takovéhoto balastu je tu spousta.:no:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: sumavske drbaky chlupaté knedlíky z vařených brambor chlupaté knedlíky ze syrových brambor sumavske bosaky chlupate knedliky pul na pul chlupaté knedlíky z vařených a syrových brambor chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor knedlíky půl na půl knedlíky z vařených a syrových brambor struhadlo na syrové brambory bramborove knedliky pul na pul knedlíky ze syrových brambor bramborové knedlíky z vařených brambor knedliky z brambor recepty z vařených brambor ve slupce knedlik z vařenych a syrovych brambor chlupate knedlíky s hladkou moukou knedliky z varených a syrových brambory recepty z vařených brambor chlupaté knedlíky z vařených i syrových brambor

Suroviny: brambory, brambory, mouka hrubá, mouka hladká, vejce, sůl

TopRecepty.cz

Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor (plus malá rada pro začátečníky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gEgG