Špekáčková variace na spetzofai
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 351 kJ / 562 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,76 g |
Tuky | 22,66 g |
Vláknina | 16,30 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 48 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 59,55 g |
Postup přípravy
Na pánev přidáme zbylý olej, orestujeme na něm hrubě nakrájenou cibuli a opepříme. Pak přidáme rajčatové pyré, nasekaný česnek a nakrájené papriky a mírně povaříme. Krok 2: Přidáme nakrájená oloupaná rajčata a trochu vody, bobkový list, papriku a cukr. Zalijeme červeným vínem. Na střední teplotě vaříme asi 30 minut, zakryté, papriky musí změknout. Krok 3: Vrátíme do pánve opečené špekáčky, zvýšíme teplotu a zakryté prohřejeme ještě asi 5 minut. Můžeme dochutit solí a pepřem, podle chuti.
Podáváme třeba s dalamánkem, řeckým chlebem nebo rýží. Dal jsem přednost dalamánku.
Zveřejněno 14. 7. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špekáčková variace na spetzofai
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xrkn
Moje poznámka
Špekáčková variace na spetzofai
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xrkn
Nejnovější recepty
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 2 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 3 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 17 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno 3. 5. 2025 06:00
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pavučinkový makový závin.
Veronika.Hrozna před 12 minutami
Tilápie na rozmarýnu s česnekem
Hanka99 před 23 minutami
Tvarohová pomazánka s pažitkou
Sarka771 před 1 hodinou
Valašské frgály
bodie před 11 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 13 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 13 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 14 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 14 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 15 hodinami
Tématické fráze:
recept na prvorepublikové špekáčky,
špekáčkova po,
zbyle opecene spekacky,
spekačkova rýže,
špekačková
Suroviny:
špekáček,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá zelená,
zelená pálivá paprika,
rajče,
pyré rajčatové,
feferonka,
cibule červená,
česnek,
olej olivový,
víno červené,
cukr,
bobkový list,
paprika čerstvá červená,
sůl,
pepř
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.