Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynuté chryzantémy z Chruščov těsta

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

8. 1. 2011 20:10

Suroviny pro 12

12

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie19 455 kJ / 4 650 kcal
Bílkoviny102,25 g
Tuky133,13 g
Vláknina28,13 g
Cholesterol 15 mg
Sodík 1,96 g
Sůl4,85 g
Sacharidy746,63 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Na ruském webu Kuharka.ru mě zaujalo toto kynuté těsto, ze kterého je na webu poměrně dost různě tvarovaných plněných i neplněných buchet. Je do něj používán margarín místo másla či sádla.

Vygooglila jsm info, že se v bývalé SSSR začalo vyrábět okolo r.1963 po zavedení přídělových dávek mouky (odtud název podle tehdejšího 1.tajemníka KSSS Nikity Chruščova)

Výsledkem je velmi dobré těsto, nepřeslazené, vhodné pro sladké kynuté moučníky, často se používá na různé tvarované bochníčky, možno i plnit. Velmi dobře se s ním pracuje, není třeba podsypávat, po upečení křehké, vláčné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mardosa mardosa

18. 2. 2011 13:46

Tak jsme dělala po druhé :-K:-K,jsem moc spokojená s tím těstem opravdu.Kiksla mě pekárna,tak jsem dělala ručně a taky to šlo dobře.:yes::yes::yes:
Dám druhou fotečku,snad to nebude vadit,že už tu jednu mám,ale už je mám lepší než prvně.
Škoda,že nejde dát ještě bodík.Moc díky za tento recept,je vážně bezvadnej a už jsem ho doporučila dost kamarádkám.:-K:-K:-K

isindy isindy

26. 1. 2011 09:25

zuzi, dík za vyzkoušení...ono s tou moukou to bývá všelijaké :-) záleží na typu a její vlhkosti, ale jsem ráda, že se povedlo :-)

HankaPu HankaPu

26. 1. 2011 08:56

Tak tohle mi nějak uniklo:-/ už mám uloženo, protože kynuté těsto je u nás na 1.místě. Musím ho vyzkoušet, kytičky jsou krásné:yes::yes: 33.bodík ode mě:-)

zuzi777a

22. 1. 2011 15:01

Zkoušela jsem a jen jsem musela dosýpnout mouku. Těsto i recept fajn. Chutnalo. Chválím za objevení nápadu !:-)

jitule jitule

15. 1. 2011 13:29

+1 :yes:

isindy isindy

13. 1. 2011 14:16

mišule, s těmi jablky si nejsem jistá, jestli by to moc nezřídlo, ale už mě napadly třeba rozinky....a skořicový cukr navrch klidně, místo vanilkového...:-)

isindy isindy

13. 1. 2011 14:15

marcelko, máš je jako malované :yes: děkuji za fotku, jsem ráda, že vám chutnaly :-)

Mišule

13. 1. 2011 11:03

Dobrý den, nemám s kyn.těstem takové zkušenosti, ale nešly by po vykynutí zamíchat třeba nastrouhaná jablka a vrch posypat skoř. cukrem? Myslíte že by to nešlo? Nemá s tím někdo zkušenost? Děkuji.

srettka

12. 1. 2011 15:39

todlenc mi uplně uniklo:-O ty už nevíš roupama coby indiánko, co???:-)):yes::yes:

marcelka395 marcelka395

12. 1. 2011 15:26

Ahojky Ivo,tak jsem dnes vyzkoušela a jsou výborné:yes:a dovoluji si přidat fotku:-K;-)

AniCiz

9. 1. 2011 19:28

:yes::-Kkrásné

isindy isindy

9. 1. 2011 11:52

mardoso, to je rychlost :-O:yes: paráda, koukám, že se trochu rozjely...doporučuji příště po stočení a nastřihání do prostředka zapíchnout prst, aby se ten tvar trochu "zpevnil" a vršek zalezl dovnitř, pak to bude lépe držet :-) a stříhej je v rozestupu tak 1-1,5cm, klidně hlouběji, víc se ti otevřou ;-)
díky za vyzkoušení, potěšilo mě to moc :-K

mardosa mardosa

9. 1. 2011 11:46

Tak jsme udělala,je to super,těsto bezvadný,krásně se s tím pracovalo a dala jsem fotečku.Akorát mě to trochu moc nakynulo,příště udělám více kousků.Alew je to bezvadný....:yes::yes::-K:-K

mysulka mysulka

9. 1. 2011 10:31

:-O:yes: to je krása;-):-K

isindy isindy

9. 1. 2011 10:12

cathleen, nestraš :-O:-D stačí, jak mě "chytly" dorty :-D to už bych z té kuchyně fakt nevylezla :-8

jinak hlásím, že i druhý den je těsto měkké a dobré :-p

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Nové knihy!

v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kynuté těsto kynutá těsta chrizanténa moučníky z kynutého těsta chruščovovo těsto recepty z kynutého těsta chrysantema kytičky z kynutého těsta druhy chryzantém kynute moučníky kynuté těsto z pekárny vaření podle přídělové kuchařky kynuté těsto ze sušeného droždí jedlá chryzantéma recept kytička z kynutého těsta kynuté těsto recept domácí pekárna test dobré moučníky z kynutého těsta moučník z kynutého těsta jedlá chryzantéma recepty

Suroviny: mléko, tuk rostlinný, sůl, cukr, mouka polohrubá, droždí sušené

TopRecepty.cz

Kynuté chryzantémy z Chruščov těsta

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/09yy