Masové koule s rajčatovým ragú a polentovou kaší

Vareniste.cz Kuchařka:

Doba přípravy: 30 minut PT0H30M 1 porce Mleté maso 1 názor

Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři
Přidat další fotografii
54

Suroviny

Masové koule:
120 g mletého hovězího masa
1 plátek toustového chleba (nebo 12 g střídky z žemle)
mléko
sůl
čerstvě mletý pepř
½ stroužku česneku
provensálské bylinky
Rajčatové ragů:
1 lžíce oleje (např. řepkového)
½ malé cibule
20 g celeru
30 g mrkve
1 lžička rajského protlaku
200 g loupaných drcených rajčat
sůl
čerstvě mletý pepř
1 lžíce jemné pokrájené petrželky
parmezán
Polentová kaše:
150 ml vody
100 ml mléka
50 g polenty (instantní)
sůl
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso vložte do mísy. Mléko ohřejte a namočte v něm toustový chléb zbavený kůrky, tekutinu vymačkejte a chléb dejte k masu. Osolte, opepřete, přidejte najemno podrcený česnek, špetku provensálských bylinek a důkladně masovou směs promíchejte. Rozdělte na tři díly a vytvarujte koule. Koule přendejte na plech vyložený pečícím papírem. Vložte do trouby předehřáté na 200 ⁰C a pečte 15 minut.

  2. Na pánvi rozehřejte olej. Nakrájejte cibuli nadrobno a zpěňte. Mrkev a celer nakrájejte na drobné kostičky a přidejte k cibuli. Opékejte za občasného míchání dozlatova. Přidejte protlak a promíchejte, zalijte drcenými rajčaty, osolte, opepřete a vařte do zhoustnutí. Odstavte z ohně a přimíchejte petrželku.

  3. V rendlíku přiveďte k varu vodu s mlékem. Osolte. Přisypte polentu a míchejte, dokud není hotová.

  4. Na talíř nandejte polentovou kaši, na ní ragú a masové koule a posypte podle chuti parmezánem.

Poznámka

Tento i další mé recepty najdete na: http://www.vareniste.cz/masove-koule-s-rajcatovym-...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Masové koule s rajčatovým ragú a polentovou kaší

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo