Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 671 kJ / 399 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,09 g |
Tuky | 21,41 g |
Vláknina | 3,61 g |
Cholesterol | 98 mg |
Sodík | 968 mg |
Sůl | 2,25 g |
Sacharidy | 17,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme mleté vepřové maso, světlou sójovou omáčku, řepkový olej, sezamový olej a bílý mletý pepř. Dáme stranou, necháme marinovat. Občas promícháme. Dáme vařit rýži.
Krok 2: Bramboru oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Rozehřejeme dostatečnou vrstvu oleje a v něm opečeme bramborové plátky do zlatava. Brambory smažíme v jedné vrstvě, takže klidně smažíme další várku, podle potřeby. Ale určitě vyjdete s jednou várkou. Olej pak slijeme.
Krok 3: Na pánev dáme 1 až 2 lžíce oleje, rozehřejeme a přidáme česnek. Jakmile se rozvine jeho chuť přidáme mleté maso, promícháme a z masa vytvoříme placku. Smažíme asi 5 minut na mírném ohni, pak placku rozbijeme vařečkou nebo lžící a smaříme, dokud není růžové.
Krok 4: Přidáme bramborové plátky, tmavou sójovou omáčku a vodu. Přivedeme k varu, zakryjeme a dusíme tak asi 8 minut, dokud nejsou brambory měkké a omáčka mírně nezhoustne. Pokud je příliš hustá, přilijte trochu vody.
Krok 5: Podáváme třeba i zdobené nakrájenou jarní cibulkou a s rýží. Bude vám to připadat zvláštní, ale jde to dohromady.
Zveřejněno 15. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čínský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w6gX
Moje poznámka
Čínský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w6gX
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 16 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 21 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 22 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno 6. 5. 2025 10:13
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno 6. 5. 2025 05:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Moanka před 30 minutami
Polévka z hlávkového zelí
Moanka před 30 minutami
Koláčky jako kynuté, ale bez kynutí
Moanka před 30 minutami
Carbonara špagety
Moanka před 31 minutami
Rebarborový koláč s mandlemi, vločkami, kokosem a tvarohem
Moanka před 35 minutami
Kanellbular - skořicové šneky
Moanka před 36 minutami
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
Moanka před 36 minutami
Jednohubky na párty
Moanka před 37 minutami
Restovaná zelenina se žampiony a omáčkou
Moanka před 37 minutami
Vepřová bratislavská plec
Moanka před 37 minutami
Tématické fráze:
čínský guláš,
čínský guláš recept,
cinsky recept,
recept činský guláš,
čínský vepřový guláš,
masovo zampionovy gulas,
svetly guláš,
guláš z čínského zelí,
krok za krokem čínské recepty,
vietnamsky gulas
Suroviny:
brambory,
maso vepřové mleté,
sojová omáčka světlá,
olej řepkový,
olej sezamový,
pepř bílý mletý,
olej,
česnek,
omáčka sojová tmavá,
voda,
cibulka jarní
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.