Vietnamské vepřové závitky v čínském zelí

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: 50 minut 3-5 porcí Mleté maso 4 názory

Suroviny

250 g libového bůčku nebo mletého vepřového masa
půl hrnku rýže
4 houby (shitake, jidášovo ucho nebo žampiony)
2 jarní cibulky
2 stroužky česneku
1 mrkev
čerstvý zázvor
1 chilli papričku čerstvou nebo sušenou
3 stonky čerstvého vietnamského nebo našeho koriandru
1 lžička sezamového pleje
1 polévková lžíce rybí omáčky
1 polévková lžíce sojové omáčky
1 polévková lžíce rýžového octa.
Na balení
menší hlávku čínského zelí
3 lžíce hoisin omáčky
1 lžíce vody
1 lžíce slunečnicového oleje.
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve namočíme sušené houby do vody, dáme vařit rýži (půl hrnku rýže - 1 hrnek vody, špetka soli), umeleme maso, pokud jsme nekoupili mleté. Namleté maso dáme do misky, přidáme lžičku sezamového oleje, rybí i sojovou omáčku, rýžový ocet a vše důkladně promícháme.

  2. Nakrájíme na tenké proužky nebo nastrouháme mrkev, nastrouháme asi 1cm zázvoru dle chuti, nasekáme cibulky, koriandr, houby, papričku a prolisujeme česnek. Všechny takto připravené suroviny spolu s uvařenou rýží promícháme s masem. Z čínského zelí postupně odebereme 10 listů, odřízneme 2-3 cm spodní bílé části, listy spaříme na 2 minuty vřelou vodou a propláchneme studenou.

  3. Z masové směsi uděláme 10 válečků, které zabalíme do listů zelí a spojem dolů poklademe do olejem vymazaného pekáčku. Hoisin omáčku zředíme lžící vody, vidličkou prošleháme a polijeme jednotlivé závitky. Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 ° C na cca 30 minut.
    Hotové závitky podáváme s rýží, pečivem nebo jen se salátem a jsou dobré i studené.

Poznámka

Zelné listy nemusíme spařovat ale lépe se s nimi pracuje. Moje mamka dělala takové závitky v kapustových listech na másle ale nepoužívala vietnamské koření. Já mám moc ráda skvělou a zdravou vietnamskou kuchyni, tak jsem zkusila změnu a zabalila "Vietnamské karbanátky". Odříznuté konce zelí je možné použít do salátu, polévky nebo viet.baget.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 011 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vietnamské vepřové závitky v čínském zelí

  • Marie Svarcova Marie Svarcova(autorka receptu)

    gustavo.woltmann: :-) Děkuji za komentář, udělejte si je podle své chuti <3 - o tom to vaření je a je to dobře :-K Hezký zbytek večera

    Odpovědět

  • gustavo.woltmann gustavo.woltmann

    Zdravím poprvé co jsem zkoušel tento recept, no závitky se mi povedly až na to že se poměrně rozpadaly, ale to je jen kvůli mým nešikovným ručičkám. Beru si z asijské kuchyně inspiraci a doporučuji přidat wasabi.
    Gustavo Woltmann

    Odpovědět

  • Jana Remkova: miluji vietnamskou kuchyni , hlavně ty jejich úžasné polévky (doma dělané - ne ty instant), mají velice zdravé lehké a chutné pokrmy :-) já říkám, že je to velice návykové

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Nepohrdla bych. Mám ráda jídla s trochou exotiky :-)

    Odpovědět

Tématické fráze: čínské závitky vietnamské recepty vietnamské závitky čínské zelí recepty vietnamské závitky s mletým masem čínské zelne zavitky vietnamské zeli čínský zavitky čínské zelí recept vietnamské masové závitky vietnamské masové závitky vietnamské závitky recepty masové závitky v listu zelí vietnamské závitky v troubě recept na vietnamske závitky čínský závitek recept veprove zavitky dobry kapustovi zavitky závitky z činského zelí masove zavitky z čínského zelí