Vietnamské vepřové závitky v čínském zelí

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: 50 minut 3-5 porcí Mleté maso 2 názory

Suroviny

250 g libového bůčku nebo mletého vepřového masa
půl hrnku rýže
4 houby (shitake, jidášovo ucho nebo žampiony)
2 jarní cibulky
2 stroužky česneku
1 mrkev
čerstvý zázvor
1 chilli papričku čerstvou nebo sušenou
3 stonky čerstvého vietnamského nebo našeho koriandru
1 lžička sezamového pleje
1 polévková lžíce rybí omáčky
1 polévková lžíce sojové omáčky
1 polévková lžíce rýžového octa.
Na balení
menší hlávku čínského zelí
3 lžíce hoisin omáčky
1 lžíce vody
1 lžíce slunečnicového oleje.
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve namočíme sušené houby do vody, dáme vařit rýži (půl hrnku rýže - 1 hrnek vody, špetka soli), umeleme maso, pokud jsme nekoupili mleté. Namleté maso dáme do misky, přidáme lžičku sezamového oleje, rybí i sojovou omáčku, rýžový ocet a vše důkladně promícháme.

  2. Nakrájíme na tenké proužky nebo nastrouháme mrkev, nastrouháme asi 1cm zázvoru dle chuti, nasekáme cibulky, koriandr, houby, papričku a prolisujeme česnek. Všechny takto připravené suroviny spolu s uvařenou rýží promícháme s masem. Z čínského zelí postupně odebereme 10 listů, odřízneme 2-3 cm spodní bílé části, listy spaříme na 2 minuty vřelou vodou a propláchneme studenou.

  3. Z masové směsi uděláme 10 válečků, které zabalíme do listů zelí a spojem dolů poklademe do olejem vymazaného pekáčku. Hoisin omáčku zředíme lžící vody, vidličkou prošleháme a polijeme jednotlivé závitky. Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 ° C na cca 30 minut.
    Hotové závitky podáváme s rýží, pečivem nebo jen se salátem a jsou dobré i studené.

Poznámka

Zelné listy nemusíme spařovat ale lépe se s nimi pracuje. Moje mamka dělala takové závitky v kapustových listech na másle ale nepoužívala vietnamské koření. Já mám moc ráda skvělou a zdravou vietnamskou kuchyni, tak jsem zkusila změnu a zabalila "Vietnamské karbanátky". Odříznuté konce zelí je možné použít do salátu, polévky nebo viet.baget.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 011 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vietnamské vepřové závitky v čínském zelí

  • Jana Remkova: miluji vietnamskou kuchyni , hlavně ty jejich úžasné polévky (doma dělané - ne ty instant), mají velice zdravé lehké a chutné pokrmy :-) já říkám, že je to velice návykové

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Nepohrdla bych. Mám ráda jídla s trochou exotiky :-)

    Odpovědět

Tématické fráze: čínské závitky vietnamské recepty vietnamské závitky čínské zelí recepty vietnamské závitky s mletým masem čínské zelne zavitky vietnamské zeli čínský zavitky čínské zelí recept vietnamské masové závitky vietnamské masové závitky vietnamské závitky recepty masové závitky v listu zelí vietnamské závitky v troubě recept na vietnamske závitky čínský závitek recept veprove zavitky dobry kapustovi zavitky závitky z činského zelí masove zavitky z čínského zelí