Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vietnamské vepřové závitky v čínském zelí

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny

Porce: 3-5

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 440 kJ /
1 300 kcal
Bílkoviny46,34 g
Tuky75,28 g
Vláknina5,79 g
Cholesterol 115 mg
Sodík 198 mg
Sůl0,39 g
Sacharidy107,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve namočíme sušené houby do vody, dáme vařit rýži (půl hrnku rýže - 1 hrnek vody, špetka soli), umeleme maso, pokud jsme nekoupili mleté. Namleté maso dáme do misky, přidáme lžičku sezamového oleje, rybí i sojovou omáčku, rýžový ocet a vše důkladně promícháme. Krok 2: Nakrájíme na tenké proužky nebo nastrouháme mrkev, nastrouháme asi 1cm zázvoru dle chuti, nasekáme cibulky, koriandr, houby, papričku a prolisujeme česnek. Všechny takto připravené suroviny spolu s uvařenou rýží promícháme s masem. Z čínského zelí postupně odebereme 10 listů, odřízneme 2-3 cm spodní bílé části, listy spaříme na 2 minuty vřelou vodou a propláchneme studenou. Krok 3: Z masové směsi uděláme 10 válečků, které zabalíme do listů zelí a spojem dolů poklademe do olejem vymazaného pekáčku. Hoisin omáčku zředíme lžící vody, vidličkou prošleháme a polijeme jednotlivé závitky. Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 ° C na cca 30 minut.
Hotové závitky podáváme s rýží, pečivem nebo jen se salátem a jsou dobré i studené.

Zveřejněno 21. 8. 2016

Poznámka autorky Marie Svarcova

Zelné listy nemusíme spařovat ale lépe se s nimi pracuje. Moje mamka dělala takové závitky v kapustových listech na másle ale nepoužívala vietnamské koření. Já mám moc ráda skvělou a zdravou vietnamskou kuchyni, tak jsem zkusila změnu a zabalila "Vietnamské karbanátky". Odříznuté konce zelí je možné použít do salátu, polévky nebo viet.baget.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vietnamské vepřové závitky v čínském zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DVw6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vietnamské vepřové závitky v čínském zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DVw6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

gustavo.woltmann: :-) Děkuji za komentář, udělejte si je podle své chuti <3 - o tom to vaření je a je to dobře :-K Hezký zbytek večera

Zdravím poprvé co jsem zkoušel tento recept, no závitky se mi povedly až na to že se poměrně rozpadaly, ale to je jen kvůli mým nešikovným ručičkám. Beru si z asijské kuchyně inspiraci a doporučuji přidat wasabi.
Gustavo Woltmann

Nepohrdla bych. Mám ráda jídla s trochou exotiky :-)

Jana Remkova: miluji vietnamskou kuchyni , hlavně ty jejich úžasné polévky (doma dělané - ne ty instant), mají velice zdravé lehké a chutné pokrmy :-) já říkám, že je to velice návykové

Tématické fráze:
čínské závitky, vietnamské recepty, vietnamské závitky, čínské zelí recepty, vietnamské závitky s mletým masem, čínské zelne zavitky, vietnamské zeli, čínský zavitky, čínské zelí recept, vietnamské masové závitky, vietnamské masové závitky, vietnamské závitky recepty, masové závitky v listu zelí, vietnamské závitky v troubě, recept na vietnamske závitky, čínský závitek recept, veprove zavitky, dobry kapustovi zavitky, závitky z činského zelí, masove zavitky z čínského zelí

Suroviny:
bůček, rýže, jidášovo ucho, cibulka jarní, česnek, mrkev, zázvor čerstvý, chilli paprika čerstvá, omáčka rybí, omáčka sojová, ocet rýžový, zelí čínské, voda,

Přidat fotografie receptu