Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 809 kJ / 193 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,84 g |
Tuky | 14,76 g |
Vláknina | 1,96 g |
Cholesterol | 18 mg |
Sodík | 363 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 5,10 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 8. 2. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí řízek s hořčicí, obalený v česnekové strouhance
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JkxP
Moje poznámka
Kuřecí řízek s hořčicí, obalený v česnekové strouhance
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JkxP
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 5 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 16 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 20 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová kotleta s houskovým knedlíkem
Pisarak před 15 minutami
Toskánský bůček
poirotka před 1 hodinou
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 1 hodinou
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 1 hodinou
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 3 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 3 hodinami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 5 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 5 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 14 hodinami
Tématické fráze:
řízek s česnekem a hořčicí,
rizky s cesnekem a horcici,
řízky potřené hořčicí,
domácí kuřecí rizecky v hořčicne marinade,
kuřecí řízky s hořčicí,
řízky s hořčicí,
řízky obalené v hořčici,
kuřecí maso obalené v hořčici,
kuřecí řízky v hořčici,
kuřecí řízečky v marinádě s Majolkou®,
top recepty kureci rizek s horcici,
recepty řízek s hořčicí a česnekem,
řízek česnek,
rizky na sucho smažení,
kuřeci stehenní řízek co vařit?,
studentský řízek v těstíčku s horcici,
smažený řízek s česnekem a hořčicí,
horcicove řizky,
kureci rizky cesnekove,
rizky v parmezanu
Suroviny:
řízky stehenní,
hořčice,
česnek,
parmazán,
vejce,
strouhanka,
mouka hladká,
sůl,
pepř,
tuk na smažení
Komentáře (7)
Můj postup: maso naklepu, osolím, z jedné strany potřu plnotučnou hořčicí, řízky skládám na sebe do hlubší mísy. Když mě netlačí čas, tak je nechám přes noc v lednici přikryté potravinářskou fólií. Před smažením je klasicky obalím v mouce, ve vejcích, do kterých přidávám pár stroužků lisovaného česneku a ve strouhance smíchané s mletými kukuřičnými lupínky. Smažím z obou stran ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku (sádlo + olej, nebo jen v sádle) a dopékám na plechu s pečicím papírem v troubě už na sucho. Výhodou je, že si řízky mohu předsmažit na pánvi a dopéct až když přijdou hosté nebo až se sejde rodina.