Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 22 996 kJ / 5 496 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 117,86 g |
| Tuky | 66,54 g |
| Vláknina | 22,50 g |
| Cholesterol | 563 mg |
| Sodík | 634 mg |
| Sůl | 2,13 g |
| Sacharidy | 1 095,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve smícháme sypké suroviny: do misky nasypeme 3 hrnky polohrubé mouky, přidáme 2 hrnky cukru moučka, 1 prášek do pečiva, jedno koření do perníku, kakao, na závěr 2-3 špetky skořice.
Krok 2: Do sypké směsi rozklepneme 2 vajíčka, nalijeme 3 hrnky mléka a 3 lžíce oleje. Nakonec na dochucení přidáme 1 - 2 lžíce medu.
Krok 3: Troubu předehřejeme na 180 stupňů a připravíme plech, který vymažeme máslem, vylijeme olejem nebo na plech rozložíme pečící papír, aby se perník nepřichytil.
Krok 4: Při pečení můžeme kontrolovat zda máme hotovo pomocí špejle nebo párátka, když píchneme do perníku.
Krok 5: Podle chuti můžeme promazat marmeládou, posypat kokosem a nebo polít čokoládou.
Zveřejněno 10. 3. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Voňavý perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w64w
Moje poznámka
Voňavý perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w64w
Nejnovější recepty
Zapečená zelenina s masem a vejci (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 1 hodinou
Jihoafrická návštěvnická buchta
Přidáno před 1 hodinou
Drůbeží sekaná pro nízkosacharidovou stravu
Přidáno před 3 hodinami
Diabetická snídaně plná potřebných bílkovin
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí supreme se žampionovou omáčkou podle Mirka Kaliny
Přidáno před 6 hodinami
Salát z červené řepy, okurek, fazolí a cibule
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablkový závin (štrúdl) z jogurtového těsta
magdalenka před 13 minutami
Rillettes
magdalenka před 17 minutami
Domácí rybí salát s Moravankou
kimlo před 2 hodinami
Třená buchta
Mbabi před 3 hodinami
Katův šleh po mém
pazdera.jaroslav70 před 5 hodinami
Domácí chléb z trouby
magdalenka před 6 hodinami
Ledvinky dušené
Fred2 před 6 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
brtna před 14 hodinami
Barevné hranolky, pečené se žampiony
Jan Nemec před 16 hodinami
Gulášová polévka z hlívy ústřičné a kořenové zeleniny
brtna před 17 hodinami
Tématické fráze:
perník z polohrubé mouky,
pernicky z polohrube mouky,
perník recept,
voňavý perník,
jablecna pernik,
perníčky z polohrubé mouky,
jake koření do z perníku,
recept perník,
recept na pernik,
voňavé perníčky,
jablečné perníky recept,
obsah koreni do perniku ?,
perník domácí vonavy,
perník recept z polohrube mouky,
perník s polohrube mouky a kokosu,
recept na perníčky bez perníkového koření,
misky z perníku,
pernik s polohrube mouky,
perík z polohrubé muky,
čokoláda na polití perníku
Suroviny:
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
koření do perníku,
skořice,
kakao,
cukr moučkový,
vejce,
mléko,
olej slunečnicový,
med,
čokoláda
Komentáře (2)
Ale dala som polovicu cukru, teda len 1 hrnček, úplne to stačí. Ale každý má rád inak sladké. A dala som len 2 hrnčeky mlieka, zdalo sa mi 3 veľa a veru 2 stačili. Inak to bolo dobré.