Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 996 kJ / 5 496 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 117,86 g |
Tuky | 66,54 g |
Vláknina | 22,50 g |
Cholesterol | 563 mg |
Sodík | 634 mg |
Sůl | 2,13 g |
Sacharidy | 1 095,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve smícháme sypké suroviny: do misky nasypeme 3 hrnky polohrubé mouky, přidáme 2 hrnky cukru moučka, 1 prášek do pečiva, jedno koření do perníku, kakao, na závěr 2-3 špetky skořice.
Krok 2: Do sypké směsi rozklepneme 2 vajíčka, nalijeme 3 hrnky mléka a 3 lžíce oleje. Nakonec na dochucení přidáme 1 - 2 lžíce medu.
Krok 3: Troubu předehřejeme na 180 stupňů a připravíme plech, který vymažeme máslem, vylijeme olejem nebo na plech rozložíme pečící papír, aby se perník nepřichytil.
Krok 4: Při pečení můžeme kontrolovat zda máme hotovo pomocí špejle nebo párátka, když píchneme do perníku.
Krok 5: Podle chuti můžeme promazat marmeládou, posypat kokosem a nebo polít čokoládou.
Zveřejněno 10. 3. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Voňavý perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w64w
Moje poznámka
Voňavý perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w64w
Nejnovější recepty
Vepřové nudličky s cibulí v alobalovém balíčku v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 9 hodinami
Grilované mleté placičky s karamelizovanou cibulkou a rebarborou
Přidáno před 16 hodinami
Zapečený sýr s jahodovo-rybízovým chutney
Přidáno před 16 hodinami
Tartaletky s jahodovým tvarohem
Přidáno před 16 hodinami
Jahodový dortík s marcipánovou ohrádkou
Přidáno před 17 hodinami
Zbytkový pohár
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Indické placky naan z pánve (bez droždí)
stepankov.s před 7 hodinami
Sirup z lipového květu
Jana2017 před 9 hodinami
Pečený vepřový bůček na cibuli
Tomasfaix před 9 hodinami
Pečené vepřové koleno
Eviip před 10 hodinami
Játra po tyrolsku (na způsob svíčkové)
Sahula před 11 hodinami
Vepřová tyrolská játra
Sahula před 11 hodinami
Buchta "Orgasmus"
Lokomotiva před 12 hodinami
Kefírka - bleskovka s ovocem
Alamatej před 12 hodinami
Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
iveta.kroul před 16 hodinami
Tématické fráze:
perník z polohrubé mouky,
pernicky z polohrube mouky,
perník recept,
voňavý perník,
jablecna pernik,
perníčky z polohrubé mouky,
jake koření do z perníku,
recept perník,
recept na pernik,
voňavé perníčky,
jablečné perníky recept,
obsah koreni do perniku ?,
perník domácí vonavy,
perník recept z polohrube mouky,
perník s polohrube mouky a kokosu,
recept na perníčky bez perníkového koření,
misky z perníku,
pernik s polohrube mouky,
perík z polohrubé muky,
čokoláda na polití perníku
Suroviny:
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
koření do perníku,
skořice,
kakao,
cukr moučkový,
vejce,
mléko,
olej slunečnicový,
med,
čokoláda
Komentáře (2)
Ale dala som polovicu cukru, teda len 1 hrnček, úplne to stačí. Ale každý má rád inak sladké. A dala som len 2 hrnčeky mlieka, zdalo sa mi 3 veľa a veru 2 stačili. Inak to bolo dobré.