Palačinky ze zakysané smetany
Palačinky jsou klasika, kterou milují nejen děti. Můžeme je připravovat na sladko či na slano a kombinovat se vším možným. Dnes použijeme méně tradiční těsto, které je připravené ze zakysané smetany a minerálky.
Suroviny pro 3 porce
3 porce
1 hrnek = 250 ml
Nutriční hodnoty
Energie | 9 612 kJ / 2 297 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,21 g |
Tuky | 45,02 g |
Vláknina | 12,05 g |
Cholesterol | 590 mg |
Sodík | 690 mg |
Sůl | 1,62 g |
Sacharidy | 397,78 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Palačinky jsou velmi jemné, proto se musí otáčet opatrně. Minerálku přiléváme postupně, až do požadované konzistence. Máme-li kvalitní pánev, není nutné používat olej.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 6. 2022 16:46
7. 6. 2022 15:24
5. 6. 2022 17:31
5. 6. 2022 16:56
13. 5. 2022 16:55
2. 10. 2021 13:26
3. 6. 2021 20:40
17. 11. 2020 22:16
1. 3. 2018 15:47
28. 2. 2018 21:06
28. 2. 2018 19:48
27. 2. 2018 20:42
27. 2. 2018 18:36
18. 8. 2017 01:25
9. 5. 2017 17:13
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 3 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 4 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 6 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 7 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Chlebová polévka
mondey uvařil před 43 minutami
Králík na černém pivu a slanině
Jan Nemec uvařila před 1 hodinou
Rychlé krémové špagety
Lucie1001 uvařila před 1 hodinou
Vločkové "tiramisu"
Ivvettaa uvařila před 1 hodinou
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 1 hodinou
Kuřecí řízky v těstíčku
lenkavozihnojova uvařil před 1 hodinou
Zeleninová "boloňská" omáčka s červenou čočkou
TondaJ uvařila před 1 hodinou
Zeleninová polévka s krupicovými haluškami
bohdana uvařila před 1 hodinou
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 2 hodinami
Velikonoční jidáše
Helciv uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak dlouho nechat odležet těsto na palačinky? Po usmažení budou chutnat dokonale
Historie na talíři: Palačinky i jiné placky dříve bývaly jídlem chudých. Dnes ty nejlahodnější připravíte ze zakysané smetany
Jak ozdobit palačinky? Nechte se inspirovat, je to o jedinečném sladění barev, chutí a kvalitních surovin
Další recepty
Tématické fráze: palacinky ze zakysane smetany palačinky se zakysanou smetanou zakysaná smetana recepty palačinky se zakysané smetany palacinky ze smetany palačinky recept recepty ze zakysane smetany palačinky se smetanou palačinky ze se zakysanou smetanou palacinky ze zakysanou smetanou zakysaná smetana na palačinky zakysaná smetana recept recept se zakysanou smetanou palačinky zakysaná smetana palacinky z kysané smetany recepty se zakysané smetany palačinky se smetanou recept závin ze zakysané smetany recepty se zakysanou smetanou palačinky s kysanou smetanou
Suroviny: smetana zakysaná, vejce, mouka hladká, voda minerální, cukr, rum, sůl, skořice, kůra citronová, olej
Palačinky ze zakysané smetany
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lWnJ
26 názorů