Bělounké kaiserky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 10 636 kJ / 2 542 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,50 g |
Tuky | 52,10 g |
Vláknina | 18,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,41 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 438,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz/belounke-kaiserky-s-pre...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 4. 2017 20:37
25. 4. 2017 20:10
25. 4. 2017 19:37
25. 4. 2017 09:21
(Není to povídání jedněch dvou pomýlených, které se kdysi dávno pod jedním mým receptem zdravily a podivovaly nad tím, že se jedna už vrátila z dovolené! TO bylo zcela mimo, ne diskuze okolo názvu)
25. 4. 2017 08:27
25. 4. 2017 08:08
25. 4. 2017 06:11
Anglicismy opravdu moc nemusím, ale kaiserka a žemle jsou opravdu o něčem jiném.
24. 4. 2017 22:12
A ty staré názvy pečiva! Bandury, bulky, špičky, kalhoty, krušinky, podběly, duky, plundry, chaly, poupata... škoda, že se dnes už nic takového nepotká!
24. 4. 2017 22:05
24. 4. 2017 21:33
24. 4. 2017 21:29
Cit. z knihy Technologie pekařství, r.v. 1953:
"V Československu najdeme pro tento druh bílého pečiva také ještě názvy „Kaiserky" nebo „Kaisrovky", zkomoleniny to z původního vídeňského Kaisersemmel."
Žemle jsou něco jiného než kaiserky, řekla bych. České pekařské názvy, ke kterým patří i "kaiserky", jsou velice půvabné a rozmanité. NAŠTĚSTÍ.
24. 4. 2017 21:16
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablkové kroužky v čokoládě
Přidáno před 5 hodinami
Rohlíkové křupky
Přidáno před 16 hodinami
Květáková fritáta
Přidáno před 16 hodinami
Krůtí kapsy se špenátem a goudou
Přidáno před 17 hodinami
Hemenex v toustu
Přidáno před 18 hodinami
Smažená rýže se zeleninou bez masa
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
BUBLANINA ovocná
Frana74 uvařil před 3 hodinami
Extra rychlé lívance
aknorew uvařila před 5 hodinami
Řezy s Vitacitem
ruckovalucie uvařila před 5 hodinami
Domácí krtkův dort
Martina3 uvařila před 5 hodinami
Vepřová kotleta ve smetanovo hořčičné omáčce
Lucie1001 uvařila před 6 hodinami
Pejsci - křehké sušenky z kondenzovaného mléka
Saratice uvařila před 6 hodinami
Zelené smoothie s jogurtem
Valis uvařila před 6 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Le.e.nka uvařila před 6 hodinami
Kuřecí plátky na houbách
Pavlat.R uvařila před 7 hodinami
Bramboračka č. 3
peter9766 uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vyzkoušeli jsme, jak nejlépe skladovat chleba: Vyhrály dvě metody našich babiček, i po týdnu byl bochník dobrý
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď
Jakého pečete beránka? Dáváte přednost piškotovému nebo třenému těstu? Upéct jej můžete i bez formy
Další recepty
Tématické fráze: kaisrovky tescoma s chutí kaiserky recept na domácí kaiserky kaiserky recept domácí kaisrovky videorecept recept housky kaisrovky recept krušinky tescoma s chutí : ricottove bulky tescoma s chutí.cz ricottové bulky bile kaiserky recepty kaisrovky bez drozdi recept tescoma s chuti.cz housky právě kaiserky recept na kaiserky kaiserka recepty kaiserka recept pečivo kaisrovky houška kaiserka a bílé pečivo domaci krušinky křupavé kaisrovky
Suroviny: voda, mouka hladká, droždí, voda, sůl, cukr, olej, mouka hladká, mouka chlebová pšeničná, droždí
Bělounké kaiserky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YDzW
12 názorů