Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bělounké kaiserky

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

21. 4. 2017 11:52

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie10 636 kJ / 2 542 kcal
Bílkoviny70,50 g
Tuky52,10 g
Vláknina18,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,41 g
Sůl16,00 g
Sacharidy438,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz/belounke-kaiserky-s-pre...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

25. 4. 2017 20:37

Všetko od Cat chutí báječne...

Anna Kocikova Anna Kocikova

25. 4. 2017 20:10

Kaiserky vypadají nádherně a věřím,že i báječně chutnají:-K:-8

Vladimír 50

25. 4. 2017 19:37

cathleen: Tady ta polemika o tom-kaiserky,housky=o ničem není.Teď mě napadlo!Včera bylo Jiřího,někdo hodně pil a psal,psal. V obchodě sáhneme po všem,je to jedno jak se to jmenuje.Ale běda,když se něco upeče,nebo uvaří a dá se tomu nějaký(třeba místní název),už se to sype.....jak to správně jmenuje.Vždy je to ale úplně jedno!!Hlavně si to vyzkoušíme podle receptu,pak můžu psát=chutná,nebo ne.Cathleen nenechte se otrávit,já vám fandím.:-K:-K

cathleen cathleen

25. 4. 2017 09:21

Anezur: ...a navíc diskutuje se přece k receptu - i polemiky nad názvem k receptu patří ;-)
(Není to povídání jedněch dvou pomýlených, které se kdysi dávno pod jedním mým receptem zdravily a podivovaly nad tím, že se jedna už vrátila z dovolené! TO bylo zcela mimo, ne diskuze okolo názvu:-!)

Dajda Dajda

25. 4. 2017 08:27

Anezur: To máte sice pravdu, ale diskuse je zcela svobodná a nemůžete diskutujícím zakazovat nebo přikazovat, o čem mají diskutovat. Základní požadavek je, aby se diskutovalo slušně, což se snad diskutuje, ne? :-)

Anezur Anezur

25. 4. 2017 08:08

cathleen: Myslím si, že by tady mělo být spíš hodnocení receptu a né dohady o tom jsou-li to kaiserky nebo žemle........

Dajda Dajda

25. 4. 2017 06:11

cathleen: No právě! Kaiserka je české slovo, jen si ho naši předkové kdysi vypůjčili! To bychom pak nemohli používat ani ten pojem žemle, jak upozorňuje casino. Možná by prošla jen houska a za zemlbábu bychom se museli studem propadnout! :-O A jak bychom měli nazvat pizzu? Šunko-sýro-placka? :-D

Anglicismy opravdu moc nemusím, ale kaiserka a žemle jsou opravdu o něčem jiném.

cathleen cathleen

24. 4. 2017 22:12

Dajda: určtě :-8 ale zrovna tady jsem neviděla nic echt cizího. Kaiserky mám zažité pod kůží snad celou dobu, co si doma peču pro radost.
A ty staré názvy pečiva! Bandury, bulky, špičky, kalhoty, krušinky, podběly, duky, plundry, chaly, poupata... škoda, že se dnes už nic takového nepotká!

Dajda Dajda

24. 4. 2017 22:05

cathleen: Celá čeština je velmi půvabná a rozmanitá, to ovšem neznamená, že si tu a tam nevypůjčí slovíčko od jiného národa. Jako ostatně každý jazyk! Už staří Římané ....... ;-)

hosta hosta

24. 4. 2017 21:33

Paul Sulc: amerikanismy? To snad ne - když už, tak snad germanismy:-D. I ta žemle pochází z původního latinského "simila", později německého "Semmel" :-)

cathleen cathleen

24. 4. 2017 21:29

Paul Sulc: myslíte? :-) Nemám se zač sydět. Nevím, proč se domníváte, že je to amerikanismus.

Cit. z knihy Technologie pekařství, r.v. 1953:
"V Československu najdeme pro tento druh bílého pečiva také ještě názvy „Kaiserky" nebo „Kaisrovky", zkomoleniny to z původního vídeňského Kaisersemmel."

Žemle jsou něco jiného než kaiserky, řekla bych. České pekařské názvy, ke kterým patří i "kaiserky", jsou velice půvabné a rozmanité. NAŠTĚSTÍ.:-p

Paul Sulc

24. 4. 2017 21:16

Nerika se tomu cirou nahodou cesky ''zemle'' ? Nebo ty amerikanismy to delaji chutnejsi? Nebo se tak citite vice ''mezinarodni''? Nevim proc se stale vice zavadi anglisismy, ja ziji 50 let v USA ale v CR je neuzivam, dosti bych se stydel, ze neumim cesky nebo se ''vytahuji''. Snad si cestina vystaci s tradicnimi nazvy, rekl bych.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kaisrovky tescoma s chutí kaiserky recept na domácí kaiserky kaiserky recept domácí kaisrovky videorecept recept housky kaisrovky recept krušinky tescoma s chutí : ricottove bulky tescoma s chutí.cz ricottové bulky bile kaiserky recepty kaisrovky bez drozdi recept tescoma s chuti.cz housky právě kaiserky recept na kaiserky kaiserka recepty kaiserka recept pečivo kaisrovky houška kaiserka a bílé pečivo domaci krušinky křupavé kaisrovky

Suroviny: voda, mouka hladká, droždí, voda, sůl, cukr, olej, mouka hladká, mouka chlebová pšeničná, droždí

TopRecepty.cz

Bělounké kaiserky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YDzW