

Pstruh metelescu blescu aneb nečekaná návštěva
Suroviny 1 porce
- 1 zmrazený pstruh (já ho měla už vykuchaného)
- 4 rajčata
- 1 paprika
- drcený kmín
- koření na ryby
- tymián máslo na pánev
- půlka citronu
- vařená rýže
- strouhaný sýr
Postup přípravy receptu
Pstruha rozmrazíme v mikrovlnce, očistíme.
Posypeme uvnitř i zvenku kořením a pokapeme citronem.
Rrozpálíme máslo a pstroužka na něm ze všech stran opečeme. Pak podlijeme kapkou vody a dusíme pěkně do měkka.
Mezitím si očistíme papriku a rajče.
Před dohotovením ryby tam vhodíme prohřát rýži a zeleninu a ještě asi 3 minutky dusíme.
Nakonec posypeme rybu sýrem a vypneme vařič. Na talíři ještě pokapeme citronem a máslem
Poznámka od kuchařky
Omlouvám se za rozmazané foto, ale aspoň vidíte, že to fakt byla rychlovka ;-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pstruh metelescu blescu aneb nečekaná návštěva
-
http://www.novinky.cz/domaci/314949-sverak-zvazuje...Bacha aby vás nezažaloval Svěrák za copyright
-
Tak tohle nemá chybu! Rychlé, chutné, bez zbytečného množství nádobí a výborně to vypadá. S radostí posílám +bod.
-
Takže, "meteleskum bleskum?"
No, na ryby jsem zatížená, takže +
-
Děkuji všem
, Papričko to je rýže natural, ta je takto hnědá
-
Špagi - z takovýchto situací vznikají recepty, které se pak pro úspěch opakují. Chvíli jsem přemýšlela, co to na tom talíři vedle té ryby vlastně je - ta rýže má zvláštní barvu
. Ale hlavně, že chutnalo.
+
-
Špagetko, meteleskum bych brala, ale bleskum se mi nelíbí
Bezvadný, mám ráda ryby na nějaké zelenince a pstruhem nikoho neurazíš, naopak. Boďan letííííííí
-
Recept vznikl tak, že mi včera volala kamarádka v 11,30, že je na cestě ke mně a má děsný hlad a že dojede do půl jedný a navíc - z masa uznává jen ryby.. Naštěstí jsem vše potřebné měla v mrazáku a v lednici. Ještě mě napadlo, co založit rubriku jako "Bleskovka pro nečekané návštěvy – i když jak koukám, minutky tu jsou ...