Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 538 kJ / 2 280 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,50 g |
Tuky | 54,25 g |
Vláknina | 21,30 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 376,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme přibližně hodinu kynout.
Krok 2: Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na díly (8-10) a z každého uděláme bulku. Oválíme je v mouce, uložíme na plech s pečícím papírem nebo fólií a každou bulku lehce několikrát svrchu nařízneme.
Krok 3: Po vykynutí (asi 30 minut) bulky upečeme v dobře vyhřáté troubě (200-220°C/20-30 minut).
Zveřejněno 14. 8. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bulky chudého vandrovníka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pw86
Moje poznámka
Bulky chudého vandrovníka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pw86
Nejnovější recepty
Třešňová granita
Přidáno před 4 hodinami
Broskvový kompot
Přidáno před 7 hodinami
Cuketové placičky s nivou
Přidáno před 9 hodinami
Starý jižanský recept na nakládané melounové slupky
Přidáno před 23 hodinami
Naložený česnek v sádle
Přidáno před 23 hodinami
Grilovaný kapr
Přidáno 29. 6. 2025 16:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové srdce na smetaně
Sahula před 1 hodinou
Guláš z vepřového srdce a jater
Sahula před 1 hodinou
Křenová krkovička pečená s brambory
Sahula před 1 hodinou
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
Werronika před 1 hodinou
Bábovka (hrníčková, olejová)
Evculina84 před 2 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
loribert před 4 hodinami
Mrkvová bábovka
Misad před 6 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
Alenulle před 6 hodinami
Kakaový krém do řezů
Annanas před 7 hodinami
Tématické fráze:
vandrovnik,
sladěnka se da kde koupit,
koupit sladenka,
bulky plnené masem,
kde se da koupit sladěnka?,
bulka s masem,
chudy testo,
vandrovníci,
sýrové bulky s uzeným masem recept,
bulky s masem,
vandrovníky
Suroviny:
voda,
sladěnka,
droždí čerstvé,
mouka hladká,
voda,
sůl,
kmín drcený,
olej,
mouka celozrnná žitná jemná,
mouka chlebová pšeničná,
mouka hladká
Komentáře (28)
A děkuji za fotku!
Majkaa: v kterékoliv zdravé výživě. Vypadá jako tmavý med a pokud bude uložená v lednici a nabíraná vždy čistou suchou lžičkou, vydrží nezměněná do spotřebování - i dlouho po záruce
Cathleen, lze sladěnku zaměnit za pšeničný sirup?
Ano, rozmícháš, je to klasický omládek