

Ovocná bublanina
Suroviny
- 1 hrnek vlažného mléka
- 3 vejce
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1/4 dcl rostlinného oleje
- 2-3 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek krystalového cukru
- 1 kypřící prášek
- 1 citrón
Postup přípravy receptu
V míse rozšleháme žloutky s cukrem, vanilkovým cukrem, citronovou kůrou asi z 1/4 citronu a olejem dohladka.
Vlijeme mléko a promícháme tak, abychom dostali jednotvárnou hmotu.
Polohrubou mouku spolu s kypřícím práškem prosejeme a jemně smícháme s těstem.
Bílky vyšleháme a opatrně vmícháme do těsta v míse.
Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy, poklademe na něj jakékoliv ovoce a dáme péct asi na 20 minut.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Ovocná bublanina
-
Trošičku jsem si recept upravil, 4 vajíčka, víc oleje a mléka, citron nešel nastrouhat tak jsem tam vymačkal celý, ale jako moje první bublanina chutnala výborně. Jemná a není ani jak cumel. Sladké nemusím a tahle byla tak akorát. Pekl jsem 25 minut při 175 stupních.
-
jednoduché a velmi chutné, využila jsem trochu scvrklé nektarinky a bylo to mňam do pusinky
-
týýý jo-to je k nakousnutí!!!
-
Deniso
moc pěkné a určitě chuťově báječné
Boďka letí