

Rychlý jablečný štrúdl - lístkové těsto
Suroviny
- 1 listové těsto
- 1 kg jablek
- skořice
- 2 balíčky vanilkového cukru
- vajíčko
- trochu mouky na vál
Postup přípravy receptu
Lísktové cesto rozdelíme na dve časti, vyvalkáme, jablká ošúpeme, nastrúhame na hrubo na strúhači, posipeme škoricou a vanilkovým cukrom, zatočíme, potrieme vajíčkom (aj bielok aj žĺtok) a dáme piecť (el. rúra 175°C).
Poznámka od kuchařky
super rýchle keď nemáte chuť na niečo dobré a nemáte veľa času
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rychlý jablečný štrúdl - lístkové těsto
-
Tak dle receptu a se mi to navrchu potrhalo po celé délce.
Byl to můj druhý pokus o štrůdl. První byl prej sladkej jak ....... hahahahahaha -
krásná poznámka: super rýchle keď NEmáte chuť na niečo dobré....
Když nemáme chuť, tak nepeču.
-
Jak dlouho se pece Dekuji Olga:
-
Martina:Já právě těsto propíchnu vidličkou po celém závinu, několik děr a je v pohodě
-
Prosím o radu, skoro vždy mi štrůdl v průběhu pečení praskne
Poradí mi někdo, jak ho správně upéct, popř. co dělám špatně? Děkuji
www.toprecepty.cz -
Rychly lehky recept ale dobry cela rodina se oblizovala :D je to mňamka :p
-
Túto rýchlu štúdľu robím teraz každý týždeň a stále nám chutí
-
No jo, jsem bohužel puntičkářka....ale určitě to bude dobrota
-
Romana: děvče, děvče.... na názvu nezáleží a my víme, co se tím myslí, lístkuje? Jo lístkuje nebo listuje, je to furt jedno a to samý
-
Romana: Romano, myslíš si že když někdo napíše“listov铞e ten závin bude chutnější?
-
PANEBOŽE,proč tadyk furt všichni u těch štrůdlů píšou LISTKOVÉ,LÍSTKOVÉ TĚSTO,apod.??????? Snad listové těsto...viz první strana--ostatní--druhý sloupec--třetí odspoda. Vysvětlíte mi to někdo?
-
karin:aby štrůdl nepraskl musíš n´ho nahoře popíchat vidličkou a pak až potřít vajičkem,mám to od babičky
-
Co delat,aby mi nepraskl,nevite?
-
já tam ještě přidávám sluneč.a sezamová semínka - za chvíli ho jdu péci
-
Je suprovy a rýchly ,klidne mužete promýchat jablka mletymi ořechami nebo mletým mákem mákem ,PŘEJÍ DOBROU CHUT