Krkovička se smetanovou shiitake omáčkou

recepty73 Kuchař: recepty73

2 porce Omáčky 0 názorů

Suroviny

2 plátky libovější krkovičky bez kosti nebo kotlety, plece...
sůl
pepř mletý
80 g čerstvé houby shiitake
citronový tymián dle chuti
1 stroužek česneku
olej
200 g zakysané smetany
solamyl nebo hladká mouka
vývar dle potřeby
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Silnější plátky masa po stranách nakrojíme, aby se nám při tepelné úpravě nekroutily, osolíme je a opepříme čerstvě mletým pepřem. V rozpálené pánvi s troškou oleje je osmažíme z obou stran dozlatova, přisypeme omyté houbičky (větší překrájíme), rozmáčknutý česnek, snítku citronového tymiánu a vše necháme společně rozvonět.

  2. Poté přilijeme trošku vývaru a zvolna dusíme pod poklicí doměkka. Vývar přiléváme postupně a jen po troškách. Když je maso měkké, vyndáme ho stranou na nahřátý talíř, v zakysané smetaně pokojové teploty rozmícháme trošku solamylu nebo hladké mouky, tu nalijeme za stálého míchání do pánve se šťávou z masa a necháme krátce provařit. Pokud jsme šťávu zredukovali na minimum, není nutné přidávat škrob ani mouku a smetanu jen prohřejeme. Vyndáme snítku z citronového tymiánu, případně omáčku ještě dochutíme solí, pepřem.

  3. Podáváme s rýží, bramborem nebo širokými nudlemi.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krkovička se smetanovou shiitake omáčkou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: krkovice se smetanovou omackou omacka shiitake krkovicka se smetanovou omackou shiitake uprava krkovice s omáčkou shii take uprava shiitake recepty uprava houbiček shiitake

Zapomněl/a jsem heslo