Kachní prso na červeném víně s brusinkami

RubyRom Kuchařka: RubyRom

Doba přípravy: cca 25 minut 2 porce Drůbeží maso 3 názory

Suroviny

2 kachní prsa s kůží
sůl
pepř
trochu červeného vína
hrst sušených brusinek
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kůži na prsou nařežeme na mřížku, vetřeme do ní sůl a pepř, prsa osolíme a opepříme i z druhé strany a položíme je kůží dolů na horkou a suchou pánev. Z každé strany prsa opékáme 5 minut, tuk, který z prsou vyteče, trochu ubereme.

  2. Prsa zabalíme do alobalu a necháme v teplé troubě asi 10-15 minut uležet. Šťávu, kterou pustí prsa do alobalu, vlijeme do pánve, zahřejeme, podlijeme vínem a vsypeme brusinky. Šťávu zredukujeme na polovinu.

  3. Prsa nakrájíme na plátky, přelijeme šťávou s brusinkami a podáváme s pečenými brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 97 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kachní prso na červeném víně s brusinkami

Tématické fráze: kachní prsa na víně kachna na červeném víně sušené brosinky kachní prso s kůží na víně kachní prsa na červeném vine kachni prsa na brusinkach kachní prso na červeném víně recept s červeným vínem a brusinkami kachní prsa s červeným vínem kuře na červeném víně s brosinkami kachní prsa na červeném víně s rýží kachna na červeném víně s rýží výborná kachní prsa s brusinkami

Zapomněl/a jsem heslo