Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pražské kuře s omáčkou Mornay

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 332 kJ /
1 513 kcal
Bílkoviny81,33 g
Tuky107,72 g
Vláknina22,80 g
Cholesterol 826 mg
Sodík 2,03 g
Sůl4,77 g
Sacharidy44,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji zpěníme cibuli, přidáme houby, osolíme, opepříme a podusíme. Krok 2: Z másla a mouky uděláme jíšku, přidáme 200 ml mléka a pilně mícháme, aby se neutvořily hrudky. Pokud je potřeba, přilijeme trochu mléka, pak přidáme asi 100 g jemně nastrouhaného sýra gouda a 2 žloutky, ještě chvilku metlou mícháme dohladka. Omáčku dochutíme solí podle potřeby. Krok 3: Do zapékací mísy nebo do pekáčku klademe vrstvy: šunka, dušené houby, vykostěné kuře, zalijeme omáčkou Mornay a znovu vrstvíme. Zakončíme omáčkou. Krok 4: Dáme do trouby zapéct.

Zveřejněno 4. 2. 2018

Poznámka autorky RubyRom

Kdysi jsem kdesi objevila tento recept, již léta ho dělám a moc nám chutná.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pražské kuře s omáčkou Mornay

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n00p

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pražské kuře s omáčkou Mornay

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n00p

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
pražské kuře, omáčka mornay, vykostene kure s houby, mornay, sýr mornay

Suroviny:
kuře, cibule, šunka, houby, olej, sůl, pepř, máslo, mouka hladká, žloutek, mléko, sýr gouda

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu