Smetanovo - pivní krkovička

BILKOVAI Kuchařka: BILKOVAI

Doba přípravy: 1 hod. 4 porce Vepřové maso 17 názorů

Suroviny

600 g krkovice
2 cibule
sádlo
pepř
sůl
červená sladká paprika
1 chilli paprička
kmín
1 dcl sladké 10% smetany
2 dcl světlého 10° piva
6 cherry rajčátek
1 lžíce sterilovaných kapií
hladká mouka na zahuštění
vývar nebo voda
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičku si nakrájím na plátky, osolím a opepřím. Cibule oloupu, nakrájím na kostky a na sádle osmažím do růžova. Přidám plátky masa a z obou stran opeču, aby se maso zatáhlo.

  2. Potom přisypu 2 vrchovaté lžíce červené papriky, promíchám a zaliji pivem a vývarem (vodou). Maso z poloviny vyčnívá nad tekutinou. Přidám papričku, kmín a dusím doměkka.

  3. Když je maso měkké, tak ho vyjmu, do šťávy naliji smetanu, přidám trochu vody nebo vývaru. Do hrnku dám 2 vrchovaté lžíce hladké mouky a trošku vody, rozkvedlám a omáčku zahustím.

  4. Přihodím na polovinu rozkrojená rajčátka, lžíci sterilované kapie a za občasného míchání dostatečně povařím, aby nebyla cítit chuť mouky. Příloha: houskový knedlík, halušky, těstoviny.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Smetanovo - pivní krkovička

1 2

Tématické fráze: omáčka knedlík krkovice krkovice s houskové knedlíky recepty krkovička na pivu s knedlíkem smetanovo-pivni krkovicka krkovice,houskový knedlík krkovička a testoviny smetanovo pivní omáčka krkovice recept vepřová krkovice se smetanovou pivni omáčkou recept na jídla s pivem birell vepřová krkovička na paprice, houskové knedlíky pivni omacka smetanova smetanova pivni omacka krkovice recepty

Zapomněl/a jsem heslo