

Sladkokyselá čočka (bez tuku)
Suroviny 5 porcí
- 400 g čočky
- 2 lžíce octa
- 4 lžíce cukru
- 1,5 lžíce hladké mouky
- sůl
Postup přípravy receptu
Čočku namočíme, nejlépe přes noc. Jestliže se všechna voda vpila do čočky, podlijeme a uvaříme. Dbáme na to, aby po celou dobu vaření byl v hrnci dostatek vody, aby se čočka nepřipálila nebo nevysušila.
Do uvařené čočky přidáme mouku, kterou jsme důkladně rozmíchali v malém množství studené vody, sůl, cukr a ocet. Dobře promícháme a necháme povařit ještě asi 10 minut. Výsledná konzistence by měla být taková, aby se čočka na talíři neroztékala.
Množství použité vody se liší, podle druhu čočky.
Servírujeme s volským okem, kyselou okurkou a teplou šunkou.
Poznámka od kuchařky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Sladkokyselá čočka (bez tuku)
K receptu nejsou žádné komentáře.