Sladkokyselá čočka (bez tuku)

Luštěniny Doba přípravy: 30 0 názorů

Luštěniny Doba přípravy: 30 0 názorů

Suroviny 5 porcí

400 g čočky
2 lžíce octa
4 lžíce cukru
1,5 lžíce hladké mouky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Čočku namočíme, nejlépe přes noc. Jestliže se všechna voda vpila do čočky, podlijeme a uvaříme. Dbáme na to, aby po celou dobu vaření byl v hrnci dostatek vody, aby se čočka nepřipálila nebo nevysušila.

  2. Do uvařené čočky přidáme mouku, kterou jsme důkladně rozmíchali v malém množství studené vody, sůl, cukr a ocet. Dobře promícháme a necháme povařit ještě asi 10 minut. Výsledná konzistence by měla být taková, aby se čočka na talíři neroztékala.

  3. Množství použité vody se liší, podle druhu čočky.
    Servírujeme s volským okem, kyselou okurkou a teplou šunkou.

Komentáře k receptu Sladkokyselá čočka (bez tuku)

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: sladkokyselá čočka čočka na sladko recept cocka na sladko jak se vari cocka sladkokysela čočka sladkokyselá recept recept na sladkokyselou čočku recepty bez tuku čočka na sladko kyselo recept čočka sladko-kyselo cocka na sladko kyselo čočka na kyselosladko recept cocka na sladko recept na sladkokyselou uvařit čočku sladko kysela čočka vařená čočka sladkokyselá sladkokysela čočka recept sladlokysela cocka cocka s jiskou sladkokyselá doba vaření čočky v takovém hrnci