Třešňová marmeláda z DP
Suroviny
Porce: 7 skleniček od přesnídávky
Nutriční hodnoty
Energie | 10 770 kJ / 2 574 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,00 g |
Tuky | 4,00 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 615,50 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 6. 2012 10:32
Markéta: Pokud použiješ cukr 3:1, tak dáváš 3 díly ovoce na 1 díl cukru tzn. na 500g cukru dáš 1,5 kg ovoce a pokud máš menší pekárnu, tak se ti to tam nevejde
Ve složení problém není. Můžeš dát i normální cukr a přidat Gelfix nebo jiný želírovací přípravek. Já dávám (někdy taky ne) 1 lžičku kyseliny citr. navíc jen pro jistotu, ale není to nutné.
Ve složení problém není. Můžeš dát i normální cukr a přidat Gelfix nebo jiný želírovací přípravek. Já dávám (někdy taky ne) 1 lžičku kyseliny citr. navíc jen pro jistotu, ale není to nutné.
17. 6. 2012 19:50
Všechny moc zdravím, chtěla jsem se zeptat, v čem je prosím rozdíl, použiju-li želírovací cikr 3:1? Jak se dívám do složení, je tam už kyselina citrónová, tzn. že do receptu ji už dávat nemusím? Moc díky, s marmeládami teprve začínám!
14. 6. 2012 17:40
Co s peckama.... Rozmačkat třešně mačkadlem na brambory a jen přebrat pecky od třešní. Jde to rychle !!!!!!!
1. 7. 2011 08:35
Jardo - chápu, také jsem je ručně vypeckovávala a není to zrovna milá práce.
Vloni jsem si koupila vypeckovačku (cca 250 Kč)
Vloni jsem si koupila vypeckovačku (cca 250 Kč)
30. 6. 2011 23:06
Třešňová marmeláda bez vypeckování.
Manželka dělala dle Vašeho receptu marmeládu. Dostal jsem za úkol vypeckovat a odštopkovat třešně. Tato práce mi vydržela asi dvě minuty. Využil jsem půlhodinové nepřítomnosti manželky, omyté třešně i se stopkami jsem zalil malým množstvím vody, asi jako na brambory. Třešně jsem nechal asi 10-15 min. vařit. Po krátkém zchladnutí jsem třešně krátce,asi 2 vteřiny, rozmiksoval. Packy zůstaly nedotčeny, po snadném propasírování v cedníku zůstaly jen pecky a trochu šlupek. Ze vzniklého protlaku jsme dle Vašeho receptu vyrobili výbornou marmeládu. Tento postup při zpracování většího množství třešní vám ušetří nejen čas. Dobrou chuť.jaroslavtvrznik@seznam.cz
Manželka dělala dle Vašeho receptu marmeládu. Dostal jsem za úkol vypeckovat a odštopkovat třešně. Tato práce mi vydržela asi dvě minuty. Využil jsem půlhodinové nepřítomnosti manželky, omyté třešně i se stopkami jsem zalil malým množstvím vody, asi jako na brambory. Třešně jsem nechal asi 10-15 min. vařit. Po krátkém zchladnutí jsem třešně krátce,asi 2 vteřiny, rozmiksoval. Packy zůstaly nedotčeny, po snadném propasírování v cedníku zůstaly jen pecky a trochu šlupek. Ze vzniklého protlaku jsme dle Vašeho receptu vyrobili výbornou marmeládu. Tento postup při zpracování většího množství třešní vám ušetří nejen čas. Dobrou chuť.jaroslavtvrznik@seznam.cz
26. 6. 2011 11:52
Jéééé ... to mně mrzí, že jsem nebyla na příjmu.
Maris - koukám, že se dílo podařilo. Já jsem před DP nikdy marmeládu na sporáku nevařila, ale takhle je to v pohodě. Cukr si můžeš koupit jaký chceš - prodávají 1:1, 2:1, 3:1 ... podle toho, jak sladkou marmeládu chceš a jak sladké je ovoce, ze kterého jí děláš.
Maris - koukám, že se dílo podařilo. Já jsem před DP nikdy marmeládu na sporáku nevařila, ale takhle je to v pohodě. Cukr si můžeš koupit jaký chceš - prodávají 1:1, 2:1, 3:1 ... podle toho, jak sladkou marmeládu chceš a jak sladké je ovoce, ze kterého jí děláš.
18. 6. 2011 14:14
Dílo dokonáno, dala jsem kilo ovoce a marmeláda vypadá nádherně a chutná skvěle. Třešně jsem jen vypeckovala a jinak nechala v celku. Máme to tak rádi. Markétko díky za recept, přidávám Ti fotku a posílám samozřejmě bodík+
18. 6. 2011 11:13
maris:Maruško,určo dělej podle papričky..záleží i na druhu ovoce,ale u těch třešní bych to viděla takto
hezký den a marmošce zdar
hezký den a marmošce zdar
18. 6. 2011 10:56
magdalenka: cukr mám stejný, vyloupala jsem kilo třešní a dám ho tam - děj se vůle Boží, jen mám strach. aby mi to nepřeteklo, ale doufám, že mají chybu oni, protože tam uvádí i stejné množství cukru a ten je podle návodu na něm na kilo ovoce.
18. 6. 2011 10:35
Maris, máš ten želírovací cukor, čo udáva paprika hore v rec.?
Ja by som verila jej...
Že ma tento džem nenapadol, už máme po čerešniach...doteraz som varila iba na sporáku.
Ja by som verila jej...
Že ma tento džem nenapadol, už máme po čerešniach...doteraz som varila iba na sporáku.
18. 6. 2011 10:20
Pomoc !!! tady v receptech používáte 1 kg ovoce a já mám v receptech od DP - mám Bifinet - jen 500 g a stejné množství cukru. Tak teď nevím, ale je fakt, že ty recepty u ní nejsou moc dobré. Může mi někdo poradit ?
23. 7. 2009 22:08
Vlaďko - OPRAVDU !!! Dělala jsem letos poprvé ve svém životě marmeládu a nic jednoduššího jsem si nemohla přát. V DP se to nepřipaluje (jak mi tvrdila kamarádka) a má to opravdu ovockou chuť a vůni - to se s kupovanou marmeládou nedá vůbec srovnat. Neboj se, zkus to a uvidíš
23. 7. 2009 08:03
Děláme marmelády z ledačeho, protože u kupovaných není moc ovoce, ake je rosol(aspik). A aby se nám nekazily ( a to platí i o okurkách, kompotech, apod) vmícháváme na závěr přípravek od "Dr.Oetkera" Proti kvašení a plísni. (stojí cca 5 Kč ale vyplatí se).Co ho používáme nemáme problém, ani když se do okurek sáhna. Dříve rychle začali plesnivět. Máminka užívala Petkin nebo nějak tak, ale ten byl takový peprný a změnil chuť džemu. Tento ne. Václav
23. 7. 2009 07:34
U nás taky nehrozí, že by se to zkazilo-nesnědlo.Když marmeládu máme-když je-tak se jí.Děti jí milujou na toustový chlebá-mírně opečený v topinkovači.Teď jsem dělala broskvovo-meruňkovou-ta PIKANTNÍ CHUŤ..HMMMMM.Ale moc mě to baví, dělám si na ně popisky barvou na sklo a je to i pěkné jako malý dáreček-když je v pěkné skleničce...a tak jsem se ptala,jak dlouho vydrží, jestli je můžu-KLIDNĚ -dělat do zásoby na zimu.Skutečeně se do skleničky nalije horká marmeláda, zavře se-zaklapne, otočí a tím je do hotové???Už se nepřevařuje?Děkuji a přeji krásný marmeládový den.
11. 7. 2009 12:29
Vlaďkatak mi to nedalo a projela jsem si marmeládové zásoby ve špajzu a našla jsem třešňovou z roku 2003!,po otevření je úplně stejná jako ta čerstvá,stejně voní i chutná,nezcukernatěla,neztratila barvu.Tak jsem jí hned použila na právě upečený cuperník a je dobrá
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno před 5 hodinami
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno před 12 hodinami
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 18 hodinami
Bleskové rohlíky
Přidáno před 19 hodinami
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno 4. 5. 2024 17:16
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí kari kousky s kokosovým mlékem a špenátem
LycanCZ uvařila před 3 hodinami
Kiwi řezy - jemné a osvěžující
Veralev uvařila před 5 hodinami
Zapečená tarhoňa
Markeeta uvařil před 6 hodinami
Vepřové maso na česneku
Jitule82 uvařila před 6 hodinami
Snadnější varianta výborného medovníku na velký plech
Adlla uvařila před 6 hodinami
Sušenky s arašídovým máslem a čokoládou
@lucivydrova uvařila před 8 hodinami
Sójové kostky a la Katův šleh
Kristian uvařila před 8 hodinami
Ananasové řezy s mascarpone
Sendo uvařila před 8 hodinami
Špagety "Alfredo"
Panova uvařila před 9 hodinami
Zelný salát s červenou čočkou
Zizalinka uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak snadno odpeckovat třešně a višně. Jednoduché rady a tipy nám jejich přípravu výrazně urychlí
Jak se vaří třešňový džem. Připravujeme jej podle nejlepších receptů z dobře vyzrálých sladkých třešní
Marmeláda z domácí pekárny: Poradíme vám, jak ji připravit téměř bez práce
Další recepty
Tématické fráze: třešňová marmeláda z pekárny zpracování třešní domácí třešňová marmeláda jak zpracovat třešně třešňová marmeláda z domácí pekárny recept na třešňovou marmeládu třešňový džem z domácí pekárny třešňová marmeláda v domácí pekárně domácí marmeláda z třešní vypeckování třešní třešňový džem bez chemie třešňový džem třešňová přesnídávka zpracování třešní recepty třešňový džem recept domácí třešňová marmeláda recept recepty na zpracování třešní marmeláda s třešní v domácí pekárně jak vypeckovat třešně třešně zpracování
Suroviny: třešně, cukr želírovací, kyselina citronová
Třešňová marmeláda z DP
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BgqY
25 názorů