

Rybí salát v koprové remuládě
Suroviny
- čerství cejni (nebo jiné sladkovodní ryby)
- Deko
- ocet
- nové koření
- celý pepř
- bobkový list
- cibule
- sterilovaná zelenina (já použila Kunovjanku)
- majonéza
- zakysaná smetana
- sůl
- kopr
Postup přípravy receptu
Cejny vykucháme, odstraníme hlavu a ploutve a zbavíme šupin.
Včetně kůže je dáme do vhodné nádoby a přidáme na kolečka nakrájenou cibuli.
Deko uvaříme podle návodu a horký nálev nalijeme na ryby, musí být potopené.
Necháme vychladnout a dáme na 5-7 dní (klidně i déle) do chladu uležet. Kosti by měly změknout.
Poté ryby vyjmeme, zbavíme kůže a nakrájíme na kousky.
Přimícháme sterilovanou zeleninu a přidáme majonézu s kysanou smetanou a posekaným koprem.
Dochutíme solí a pepřem.
Poznámka od kuchařky
Neudávám množství surovin, je to spíše podle počtu ryb.
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rybí salát v koprové remuládě
-
Jiri V.:Jirko, to je super, žes vyzkoušel, jak jsi sliboval
. Jsem ráda, že jsem něčím přispěla do vašeho rybího jídelníčku
. Díky
-
Andreo, salátek jsem odzkoušel
s koprem podle tvého receptu byl dobrý
Připravil jsem si další dávku rybek, bude opakování
Bodík za recept jsi dostala, tak teď jedině za recept -
Jsem moc ráda, že vás recept zaujal a děkuji za kladné komentíky
-
Remuládu zbožňuji a rybičky v ní ještě víc
Povedený receptík
+18
-
magdalenka:Magdi, ale to se nesmí vařit, jenom zalít horkým nálevem, bylo by pak z toho bláto
-
1974andrea: na Deku to je viac vody ako 3:1...teda trošku. (3:1 = 1,5 : 0,5) ešteže nemám ryby...
(ja som mrazenú tresku varila v octovej vode na šalát..., pomer neznámy)
-
magdalenka:Magdi, na Deku je 1,75l vody a 0,5l octa, takže může být 3:1
-
Myslím, že to mäknutie kostí robí ocot - aký pomer octu - vody je na tom Deku? Švagor nejaké "kyslé" ryby vyrába tiež, nie je po ruke, takže pomer octu a vody nezistím...(sa mi marí 1:3, ale ruku do ohňa nedám za to
)
-
Díky, asi jsem někde udělala chybu / nebo soudruzi z NDR /
Jestli ještě někdy budu mít rybky, tak vyzkouším, rybí saláty mám moc ráda
-
maris:Maruško, velké kosti z páteře taky změkly, ale já je vyndala, protože mně to ty kosti pořád připomínalo
, byly takové gumové. Ale ty malé tam nejsou vůbec cítit a ještě je vlastně krájením přeřezáváš.
Možná jsi měla málo octa.
-
maris: Já už dělala mnohokrát něco hodně podobného, snad v jiném složení. Kosti vždy změkly, protože je tam ten ocet
-
1974andrea: píšeš, že" kosti by měly změknou", změkly ? Já jsem před lety zkoušela něco hodně podobného, ale právě že tam zůstaly kosti, tak mě to odradilo. Asi ale záleží na rybě - a to já už nevím, co to bylo.
-
Jana Remkova:
Tak řekni Ivetce, až je nachytají, ať vyšlou posla
-
Nehledě na to, že mi děláš nervy s tím nádobím, tak mi děláš strašné chutě. Já tak miluji ryby v remuládě!!
Mám plnou pusu slin..sakra práce!
-
Dobrá hospodyňka pro pírko přes plot skočí
...Andrejko, nachytat si rybičky sama a udělat z nich takovou baštu
, to tedy smekám
Jakmile manžel donese nějaké cejny, tak naše kočky budou mít smůlu, protože půjdou do salátku