Božský bananabred
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 6 895 kJ / 1 648 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,48 g |
Tuky | 126,62 g |
Vláknina | 16,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 85 mg |
Sůl | 0,64 g |
Sacharidy | 114,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Další mé recepty najdete na https://barborakitchen.wordpress.com/category/rece... .
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 3. 2018 15:00
hosta: ano, prdopeč ( tedy soda + vinný kámen + škrob) na rozdíl od čisté sody ( ta funguje jen při přidání nějaké "kyseliny" do těsta, stačí jogurt, lépe citronová šťáva nebo ocet) začne díky kombinaci kyselá+ zásaditá složka a stabilizační funkci škrobu fungovat až v teple....ale je velmi háklivý na stejnou tedy pokojovou teplotu všech složek jakékoli buchtičky...a jakmile ho budu prohánět s tekutou složkou mixérem, tak tu teplotu zvýším....
Já prdopeč moc nepoužívám, jen muffiny nebo mrkvový koláč, jinak dávám přednost hodně našlehaným vejcím nebo rozdělení vajec a vyšlehání sněhu. Ale jednou jsem "ulítla" a dala prdopeč šlehat s tekutou složkou...u vyzkoušeného receptu...
Já prdopeč moc nepoužívám, jen muffiny nebo mrkvový koláč, jinak dávám přednost hodně našlehaným vejcím nebo rozdělení vajec a vyšlehání sněhu. Ale jednou jsem "ulítla" a dala prdopeč šlehat s tekutou složkou...u vyzkoušeného receptu...
24. 3. 2018 14:31
Eja57: Třeba se mýlíš V případě, že těsto nemá kyselé pH, začne pracovat až v teple, to, že je soda předtím třeba rozpuštěna ve vodě, na účincích nic nezmění. Aspoň tak to tvrdí odborníci Stále ale platí, že kypřicí prášek se přidává co nejblíže konci postupu.
24. 3. 2018 13:29
Autorka receptu zřejmě pokořila veškeré pochody, které při pečení způsobuje kypřící prášek... pokud jí prdopeč důkladně promixovaný s tekutými surovinami ještě kypří tak
Standardně prdopeč prosátý s moukou a jen velmi nedbale promíchat s tekutou částí a hned do vyhřáté trouby...ale třeba se mýlím....
Standardně prdopeč prosátý s moukou a jen velmi nedbale promíchat s tekutou částí a hned do vyhřáté trouby...ale třeba se mýlím....
24. 3. 2018 08:55
Alzbetina Prk.: nemyslela jsem to nijak zle,můj komentář není nepřátelský,když by bylo napsáno v receptu třeba půl kávové lžičky ,tak je to jasné všem.
KL - kávová lžička,PL - polévková lžíce
Ivano B. tak jako Vy jsem to myslela i já
KL - kávová lžička,PL - polévková lžíce
Ivano B. tak jako Vy jsem to myslela i já
24. 3. 2018 07:36
Ivana B.: Tak to se budete muset obrátit na autorku receptu
24. 3. 2018 07:34
Alzbetina Prk.: Dobrý den, Váš recept je sice zajímavý, ale opravdu by potřeboval trochu upřesnit. Chápu položený dotaz, ale nechápu Vaši reakci. Pokud někdo Váš recept kvůli míře "od oka" zkazí a u ořechů se to může stát, tak je velká pravděpodobnost, že budete mít daleko horší reakce, než od paní Simony. Děkuji předem za upřesnění.
22. 3. 2018 15:20
Simona Skolakova: A ještě malé doplnění: pokud někdo nerozpozná vhodné množství od oka, asi by ani nepoznal co to znamená KL nebo PL, nemyslíte?
22. 3. 2018 15:19
Simona Skolakova: to už je snad přehnané, nebo myslíte, že je někdo tak strašně natvrdlý, aby nepoznal kolik semínek na dochucení už je moc? Pokud jo, tak si asi radši vybere recept přesný na gramy, no. Někdy jsou ty doplňující komentáře trochu moc příkré a nepřátelské a to úplně zbytečně. Tenhle recept má od mnoha jiných hlavu a patu a je neotřelý a něčím jiný. Mě osobně je to milejší než stopadesátý recept na hrnkovou buchtu nebo tak nějak podobně
21. 3. 2018 21:46
Líbí se mi rada "tak asi tak od oka"a to je jaká míra???????Já chápu pokud už to máš vychytané,tak víš,ale co když to dělá někdo poprvé tak co si mám pod tím představit?????Špetka,KL,nebo PL nebo hrst a stále to může být pro mne od oka!!!!Já bych to trošku více upřesnila
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 4 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 7 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 10 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 13 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 13 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 26 minutami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 3 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 4 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 5 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 5 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 5 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 6 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 6 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 6 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Barvení velikonočních vajíček může být zábava i umění: Použití slupek z česneku, červeného zelí a silonek dokáže zázraky
Babiččiny bramborové placky: Jednoduché jídlo, na které stačí tři ingredience, je třeba hlídat správný poměr brambor a mouky
Beton, Bavorák, Mozek i Žabí hlen: Recepty na koktejly, které frčely v socialismu, můžete otestovat i dnes
Další recepty
Tématické fráze: vyzkousene veganske perníčky inspirace neotřelé buchty
Suroviny: banán, mouka celozrnná, sladidlo, olej, prášek do pečiva, sůl, skořice, extrakt vanilkový, semínka lněná,
Božský bananabred
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lo2V
9 názorů