Masová nádivka
Masová nádivka bude určitě vítaným zpestřením sváteční velikonoční tabule. Lze ji připravit i dopředu a chutná jak teplá tak studená. Pokud ji dobře okořeníte a zapečete do zlatova, uvidíte že z talířů rychle zmizí.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 614 kJ / 2 059 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 202,10 g |
Tuky | 59,88 g |
Vláknina | 12,90 g |
Cholesterol | 1,66 g |
Sodík | 2,75 g |
Sůl | 6,42 g |
Sacharidy | 171,42 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 2. 4. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Masová nádivka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BJ1Q
Moje poznámka
Masová nádivka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BJ1Q
Nejnovější recepty
Jahodové carpaccio
Přidáno před 3 hodinami
Jahodové košíčky
Přidáno před 10 hodinami
Třešňový koláč s pudinkem
Přidáno před 10 hodinami
Nepečená roláda z kakaových palačinek
Přidáno před 20 hodinami
Salát s chřestem a jahodami
Přidáno 7. 6. 2025 17:01
Masové kuličky obalené v ostro-kyselé omáčce
Přidáno 7. 6. 2025 16:49
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mrkvový krém s kari
Jan Nemec před 7 hodinami
Třešňové muffiny s čokoládou
xjanax před 8 hodinami
Kuřecí řízečky v pařížském těstíčku
gabikka před 9 hodinami
Bezinkový sirup
KaterinaRimanova před 9 hodinami
Mufiny z jablečného těsta
Pechova.veronika84 před 10 hodinami
Sýrové karbanátky
tynaztyna před 10 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Kiki2612 před 10 hodinami
Churros s čokoládou (Čuros)
Kiki2612 před 10 hodinami
Domácí rohlíky
Gabriela99 před 11 hodinami
Tématické fráze:
masová nádivka,
masove nadivky,
recept na masovou nádivku,
velikonoční nádivka délka pečení,
masova nadivka do kuřete,
nádivka masová,
nádivka recept,
recept na nádivky,
peceni masove nadivky,
masovánádivka,
nádivka do kuřete masová,
recepty kuřecí masová směs,
masová hlavička recept,
masová hlavička recept,
nádivka z kuřecího vařeného masa,
nádivka délka na pečení,
maso vé nádivky,
nádivka do kuřete masová směs,
masová nádivka do krůty,
masová nádivka recept
Suroviny:
plec vepřová,
bok uzený,
prsa kuřecí,
sůl,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř,
rohlík,
rozmarýn,
petrželka,
pepř mletý,
ořech muškátový,
vývar masový,
vejce,
bílek,
máslo,
strouhanka
Komentáře (5)
Jj, také to tak cítím
***
Název rcp "Masová nádivka" sice nelže, ale i tak se jedná spíše o Hlavičku...
Chápu, že letos na Velikonoce se moc kopřiv neurodilo, ale cpát sem místo něčeho zeleného (pažitky, petržílku, špenátu - kterými jsou markety přímo nacpané) zrovínka rozmarýn, je patrně z nouze necnost
Dovolím si ještě přípodotek k množství rozmarýny:
Rozmarýnu mám rád, rád ji do jídla používám...
Šalvěj v jídle rád nemám, a spíše než perorálně ji užívám zevně - k obkladům
Mám ověřeno, že např. rozmarýnová omáčka, nebo pudink či panna cotta ochucená rozmarýnkem v množství větším než malém a při vaření déle než pár minut, se chuťově posune do pryč. Jídlo je cítit po plesnivině a chutná po šalvěji. Dost možná i proto, že obě rostliny jsou z čeledi hluchavkovitých, ale zatímco ze šalvěje vůni rozmarýny nevymámíte, tak opačně, zvláště při přepísknutém množství a délce vaření se to stát může.
***
MiskaM:
Píšete: rozmarýn je dost aromatický,
No, právě proto
Možná se mýlím, ale výše psané je myšleno spíše jako upozornění, čeho že se možní realizátoři tohoto rcp mohou případně dočkat
Patrně má vliv, kam se rozmarýnek dává: při pečení skopového dávám NA maso a POD maso násobně více rozmarýny, než je uvedeno zde v rcp
No, nepochybuji ale, že vám chutnalo