Jahodové košíčky
Křehké jahodové košíčky z lineckého těsta s jahodovým krémem jsou skvělým drobným sladkým občerstvením pro slavnostnější příležitosti. V době jahodové sezóny s nimi můžete překvapit letní narozeninové oslavence.
Postup přípravy
Krok 1: Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Jahody omyjeme, osušíme a odstopkujeme.
Krok 2: Hladkou mouku prosejeme do mísy a promícháme se špetkou jedlé sody a cukrem. Přidáme máslo, žloutky a uhněteme pevné těsto.
Krok 3: Na pomoučeném vále těsto rozválíme na plát, ze kterého vykrajujeme kolečka o velikosti formiček košíčků. Kolečka přendáme do formiček a zatlačíme.
Krok 4: Formičky skládáme na plech a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme asi 8 minut, až okraje košíčků začnou mírně zlátnout.
Krok 5: Po upečení necháme vychladnout a poté košíčky vyklepneme z formiček.
Krok 6: Jahody vložíme do hrnce a rozmixujeme na pyré. Přidáme pudinkový prášek, rozmícháme a pomalu za stálého míchání přivedeme k varu.
Krok 7: Když hmota zhoustne, odstavíme a necháme vychladnout.
Krok 8: Do vychlazené jahodové směsi přidáme cukr, máslo a vyšleháme do hladkého krému.
Krok 9: Krém dáme do cukrářského sáčku a plníme jím košíčky. Ty nakonec ještě ozdobíme kousky čerstvých jahod.
Zveřejněno 8. 6. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodové košíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkpXz
Moje poznámka
Jahodové košíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkpXz
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno před 2 hodinami
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno před 16 hodinami
Zapečené barbecue fazole
Přidáno před 16 hodinami
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno před 17 hodinami
Grilovaná chobotnice
Přidáno před 17 hodinami
Šafránové špízy (šiškebab) na grilu
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková buchta (s čímkoliv)
terezachmelirova057 před 30 minutami
Srbské rizoto (ze školní jídelny)
Kamikadze před 41 minutami
Dýňovo-mrkvová polévka
llMichaelall před 2 hodinami
Buchta s meruňkami
Sasenka před 2 hodinami
Cibulovo-česneková polévka s bramborami
Olympus před 2 hodinami
Kuřecí prsíčka v tatarce
Wikki před 2 hodinami
Poctivá květáková polévka
Alenas23 před 3 hodinami
Drobenková buchta - rychlá
Dycky před 3 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
TondaJ před 3 hodinami
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
chillator před 5 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
soda jedlá,
cukr,
máslo,
žloutek,
jahody,
pudink vanilkový,
cukr moučkový,
máslo
Komentáře (1)
K receptu nejsou žádné komentáře.