Rohlíkovo-masová nádivka pečená v kuřecích kůžích

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 40 .min. 8 kousků Mleté maso 8 názorů

Suroviny

8 kusů kuřecích kůží ze stehen
1 bílý rohlík
3 lžíce mletého masa
1 vejce
1 dl mléka
1 lžíce másla
špetka muškátového květu
sůl
grilovací koření
celý kmín
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z kuřecích stehen sundáme kůži, stehna pak využijeme jinak.

  2. Mleté maso dochutíme tak, jak jsme zvyklí, sůl, pepř, majoránka, česnek.

  3. Rohlík nakrájíme na kostičky a pokapeme ho mlékem.

  4. V misce rozšleháme žloutek s máslem, se špetkou soli a muškátového květu.

  5. V druhé misce vyšleháme z jednoho bílku tuhý sníh.

  6. Namočený rohlík vymačkáme, přidáme k němu mleté maso, utřený žloutek s máslem a nakonec opatrně vmícháme sníh.

  7. Všechny ingredience dobře promícháme a vždy tak jednu lžíci směsi naložíme na kuřecí kůži a zabalíme do balíčku. Spojem dolů je naskládáme do pekáčku, osolíme, okmínujeme, podlijeme vodou a pečeme dočervena. Během pečení podléváme výpekem a opatrně obracíme.

  8. Podáváme s bramborovou kaší.

Poznámka

Když jsou kousky horké, špatně se krájí na kolečka, ale za studena jsou skvělé se zeleninou jen tak, třeba na večeři.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 63 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rohlíkovo-masová nádivka pečená v kuřecích kůžích

  • RubyRom RubyRom

    Tak to je super bašta Jani! Kuřecí kůžičku pěkně vypečenou mám ráda, i když pan doktor před touto pochoutkou varuje, prý cholesterol no! Kdo by odolal! S tou Tvojí náplní to musí být naprosto luxusní ! :yes::yes:

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    JanaDorazinová: Tak to je super příležitost, tak levný nákup.:-8;-), ale tu možnost má málokdo. Máš prostě štísko, taky se tumu říká "mít kliku". :-D:-D:-D:yes: Moc zdravím!:-K

    Odpovědět

  • MamlajdaD: já to měla jednodušší. Syn pracuje v Bohumíně a tam kůže přidávají kilo za 5 Kč. Takže super. Taky kuřecí kosti za 5 Kč. Když dáte dohromady kůže a kosti, je z nich super polévka a za pár korun. ;-)

    Odpovědět

  • MamlajdaD: :-K:-K děkuji

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    JanaDorazinová: Na uskutečnění receptu dojde, až zase koupím kuřata v akci - když je cena hodně výhodná, koupím 3 - 4 kuřata, odřežu jim křídla, haksničky a prsíčka, křídla přidám do sáčku k předchozím na mrazáku, nohy balím po dvou (mně to tak stačí, jsem sama), prsíčka většinou také po dvou a šup s tím vším na mrazák. Zbytky kuřete upravím - rozkrájím tak, aby nezabraly moc místa, rozdělím do hromádek , které odpovídají množstvím na jeden hrnec polévky a taky zamrazím. Hodně se tím ušetří a o to dnes jde skoro každému. ;-) Tak příště, až budu bourat kuřata, tak si celistvou kůži z těch prsou dám stranou na tenhle recept! Kůže by měla být na tyto rpládky dost velká. A bude to už brzy, zásoby kuřecího v mrazáku docházejí. :-8;-) Ještě jednou zdravím a promiň mi tu upovídanou litanii, byla určena spíše začínajícím kuchařinkám.;-)

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    Skvělý recept (i ten s játry, který jsi sem dala před lety;-)), no a fotka k "sežrání"<3! Já jako závislák na mase takové papáníčko můžu v každé podobě. Mám moc ráda i zeleninu, ale maso možná víc. ;-):-D Dávám do oblíbených a zkusím:-);-) A bodík už jsem poslala napřed jako předvoj komentíku!:yes::yes::yes: Zdravím!:-K

    Odpovědět

  • Eja57: ani nemluv, já a provázek, to by taky dopadlo. Mám takové malé jehličky na spojení masa, ale tady fakt nebyly potřeba ;-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Krása:yes:
    Taky když připravuji kuře nějak dušené, tak kousky nejdřív svléknu a kůžičky používám jako "futrálek" k plnění - a ta Tvoje náplň je :yes:
    Super je vychytávka na cokoli zamotaného - zamotat, vhodná velikost pekáčku, spojem dolů a péct...já s kuchyňským provázkem nejsem moc kamarád, spíš se na něm oběsím než něco zamotám:-D
    Jdu pryč....ta fotka je tak "žravá" že se na to nemůžu koukat;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: nádivka a pečené masové kuličky

Zapomněl/a jsem heslo