Velikonoční hlavička - nádivka

Ostatní Doba přípravy: 1 a 1/2 hodiny 10 názorů

Ostatní Doba přípravy: 1 a 1/2 hodiny 10 názorů

Suroviny 8 porcí

300 g uzeného masa
300 g vepřového masa
případně kousek kuřecího masa
8 rohlíků
8 vajec
petrželka nebo pažitka nebo kopřivy
4 lžíce oleje
sůl
mletý pepř
špetka muškátového květu nebo oříšku
tuk na vymaštění pekáče
strouhanka na vysypání pekáče
6 dcl vývaru z masa

Postup přípravy receptu

  1. Všechny druhy masa uvaříme doměkka a nakrájíme na kostičky.

  2. Rohlíky nakrájíme také na kostičky, zalijeme je vejci rozšlehanými se šesti decilitry vývaru z masa se solí a kořením a necháme chvíli prosáknout, přitom je dvakrát lehce promícháme.

  3. Maso, rohlíky, usekanou pažitku (petrželku, kopřivy) a 4 lžíce oleje lehce promícháme a směs urovnáme do vymaštěného, strouhankou vysypaného pekáče.

  4. Pečeme ve středně vyhřáté troubě

Poznámka od kuchařky

Upečenou hlavičku podáváme teplou se špenátem nebo studenou se zeleninovou oblohou nebo jen jako přílohu k masu, popř. i k zelíhttp://clupmi.blog.cz/0902/velikonocni-hlavicka

Komentáře k receptu Velikonoční hlavička - nádivka

  • eliss eliss

    Dělám ji téměř stejně, místo oleje máslo a zeleného co nejvíce ;-)
    :yes::yes::yes:
    A ještě, když mám, dám trochu strouhaného křenu. Zkusila jsem podle Kluků v akci a fakt je tam dobrý.

    Odpovědět

  • clupmi clupmi (autor receptu)

    Paprika: Díky za fotky!!!:-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Kontroluji ingredience podobného receptu a zjišťuji, že jsem ho ani neviděla a musí být mňamózní!!!:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Na této nádivce mi bylo sympatické, že jsem nemusela šlehat sníh, protože kluci chtěli vyfoukat ještě pár pouklat na malování.;-)
    Do nádivky jsem použila kousek pečeného vepř. kolena, uzený bůček a kousek kabanosu. Přidala jsem i kousek nastrouhaného eidamu. Kopřivy mi rozstou na zahradě a přidala jsem i trichu zelené petrželky.
    Když jsem klukům řekla, že tu kopřivu stříhám k obědu, tak říkali, že si dají samotné brambory :-D:-D. Pak jim ale nádivka moc chutnala (viz. foto). Clupmi - u nás máš + :yes::yes: a přidám ti sem s dovolením pár fotek. ;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala (moderátorka)

    Srettko :-D:-D

    Odpovědět

  • srettka srettka

    :-)) hihi jsem se dočetla, že má popenec svíravé účinky..takže kdyby se hlavička nezdařila,v traktu se moc nezdržela a spěchala ven, tak aby případně neudělala malér?:-)) já víím, vypadá to na bylinku, ale přesto, slyším to prvně;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala (moderátorka)

  • srettka srettka

    co je to popenec jářku? znám spíš pupenec:-)

    Odpovědět

  • srettka srettka

    a já zase libeček, nádherně to provoní a taky strouhaný sýr, ten můžem ve všem, jo a místo sněhu trochu prášku do pečiva:yes:

    Odpovědět

  • gmptop gmptop

    Do hlavičky dávám sníh, těsto pak je lehčí. A na velikonoce popenec, bez popence není hlavička. Miloš

    Odpovědět

Tématické fráze: velikonoční nádivka kluci v akci velikonoční nádivka - kluci v akci velikonoční hlavička kluci v akci velikonoční hlavička velikonoční hlavička recept klucí v akci velikonoční nádivka recept na velikonoční hlavičku velikonoční nádivka recept kluci v akci nádivka recepty velikonoční hlavička hlavička recept kluci v akci všechny recepty velikonoční sekaná kluci v akci velikonční nádivka velikonoční nádivka recept na velikonoční nadivku kluci v akci nadivka kluci v akci nadivka z kopriv velikonoční nádivka - hlavička hlavička