Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová roláda s jablky a vínem

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 70 min

90 min (20 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 502 kJ /
1 315 kcal
Bílkoviny2,45 g
Tuky79,52 g
Vláknina7,92 g
Cholesterol 208 mg
Sodík 25 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy104,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme máslem a srolujeme. Zajistíme je kovovými jehlami. Krok 2: V pekáčku zahřejeme zbytek másla a roládky na něm opečeme ze všech stran. Podlijeme vínem a přikryté vložíme na 30 minut do trouby předehřáté na 200 °C. Krok 3: Mezitím nakrájíme jablka zbavená jadřinců na měsíčky.
Z medu a citrónu uděláme marinádu, kterou potřeme jablka a přidáme je po 30 minutách k roládkám i s marinádou, která zbyla. Krok 4: Troubu stáhneme na 180 °C a maso pečeme doměkka za častého přelevání výpekem. Krok 5: Když je maso měkké, vyjmeme je z pekáče a šťávu zahustíme Solamylem a troškou mouky (ta nemusí být, záleží na každém z nás). Necháme krátce provařit. Z roládek před podáváním odstraníme kovové jehly. Krok 6: Příloha je zcela na naší chuti. Mohly by to být třeba bramborové šišky.

TIP: Jak připravit univerzální bramborové těsto

Zveřejněno 6. 4. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová roláda s jablky a vínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vBwX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová roláda s jablky a vínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vBwX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Fakt luxus. Musím vyzkoušet.

rihana: Děkuji :-). Omáčka je sladkokyselkavá, velmi jemná ;-)

Tématické fráze:
veprova rolada s jablky

Suroviny:
plec vepřová, jablko, med, ghee, šťáva citronová, víno bílé, solamyl, mouka hladká, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu