Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 371 kJ / 3 674 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 146,72 g |
Tuky | 80,24 g |
Vláknina | 27,55 g |
Cholesterol | 1,64 g |
Sodík | 2,37 g |
Sůl | 5,52 g |
Sacharidy | 577,41 g |
Postup přípravy
Krok 1: Je dobré, aby suroviny měly pokojovou teplotu. Rohlíky nakrájíme na malé kousky a na másle (20 g) je opečeme.
Krok 2: Máslo (70 g) utřeme společně se solí, přidáme žloutky jeden po druhém, poté po troškách přidáváme mléko, mouku a mícháme.
Krok 3: Do těsta přidáme opečené rohlíky a nakonec tuhý vyšlehaný sníh z bílků.
Těsto je řídké, knedlíky se můžou vařit v ubrousku, který potřeme máslem, ale já je zabalím do potravinové folie a vařím ve vodě cca 45 minut. Vyjdou mi vždycky 3 šišky knedlíků. Krok 4: Po uvaření můžeme polít rozpuštěným máslem, ale já vynechávám.
Těsto je řídké, knedlíky se můžou vařit v ubrousku, který potřeme máslem, ale já je zabalím do potravinové folie a vařím ve vodě cca 45 minut. Vyjdou mi vždycky 3 šišky knedlíků. Krok 4: Po uvaření můžeme polít rozpuštěným máslem, ale já vynechávám.
Zveřejněno 16. 5. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dobrý knedlík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/or4k
Moje poznámka
Dobrý knedlík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/or4k
Nejnovější recepty
Brynzová pěna
Přidáno před 6 hodinami
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno před 10 hodinami
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno před 20 hodinami
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 20 hodinami
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno před 20 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Velikonoční nádivka z letáku Albert
radekfiala před 6 hodinami
Sýrová pomazánka na topinky à la tatarák
Didi07 před 7 hodinami
Buchta z jogurtu
husarikovalenka před 8 hodinami
Těstovinový salát s tuňákem a vejcem
Lucie1001 před 8 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Verunka 81 před 9 hodinami
Salát Coleslaw
bublinka.1 před 10 hodinami
Kuřecí plátky v bylinkové omáčce
RomanaMonika před 10 hodinami
Bublanina II
Frana74 před 11 hodinami
Řezy se zakyskou
Koffi před 13 hodinami
Bábovka...
Marcela0123 před 13 hodinami
Tématické fráze:
knedlík,
knedlík recept,
dobrý knedlík,
knedlik ve střevě,
knedlík z opečených rohlíků,
dobry domaci knedlik,
karlovarsky knedlij,
kdedlik,
receptynaknedlik,
co varit dobreho,
knedlíky v tlačenkovém střevu,
houskové knedlíky v tlačenkovém střevu,
karlovarský knedlík vařený ve střevu,
dobry recept knedliky,
vídenský knedlík ve střevě,
kmedlik,
knedik,
rohlíkový knedlík v tlacenkovem střeva,
knsdlík,
vaření knedlíku v tlačenkovém střeva
Suroviny:
máslo,
sůl,
vejce,
mouka hrubá,
mléko,
rohlík
Komentáře (6)
No, aby nebyl, když je v něm máslo, že
***
hospodyne:
Když z umělých hmot byl znám jenom bakelit a pod., a tlačenka se ještě ládovala toliko do vepřového žaludku a měchýře, tak moje rodička tyto knedlíky vařívala v nepomáslovaném ubrousku (utěrce). Úspěšnost tkvěla v tom, že kštica (úvazek) se provedl dvěma špagáty (motouzy): první hned za těstem a druhý asi o 3cm dál; po krátkém povaření se první úvazek přestřihl a knedla se dovařila
Já se časem dobral k tomuto jednoduššímu postupu: https://www.labuznik.cz/recept/karlovarsky-knedlik...