Můj narozeninový dort

vandylady Kuchařka: vandylady

Doba přípravy: 2 hodiny 16 porcí Dorty 9 názorů

Suroviny

Korpus:
6 bílků
6 žloutků
špetka soli
240 g cukru
6 lžic oleje
240 g hladké mouky
Krém:
1 l mléka
3 čokoládové pudinky
1 vanilkový pudink
100 g čokolády na vaření
1 - 2 vanilkové cukry
200 g moučkového cukru
250 g másla
Dále:
marmeláda dle chuti
trochu rumu
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Korpus: Vyšleháme bílky se špetkou soli, postupně přidáme cukr a šleháme do ztuhnutí - tvoří se pevné špičky. Přidáme olej, žloutek po žloutku a nakonec zamícháme mouku. Pečeme ve vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formě na 180 stupňů cca 30 - 40 minut, dle velikosti formy.

  2. Na krém uvaříme zvlášť pudinky - 750 ml + 3 čokoládové a 250 ml + 1 vanilkový. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem, pudinky přendáme každý zvlášť do mísy a po částech zašleháváme máslo s cukrem (1/4 máslové směsi do vanilkového a zbytek do čokoládového). Nakonec do čokoládového krému zašleháme rozpuštěnou vychladlou čokoládu. Oba krémy pořádně vyšleháme.

  3. Korpus rozřízneme na 3 díly, spodní pokapeme rumem a namažeme marmeládou, já použila černý rybíz. Dáme čoko krém, další díl, který pokapeme opět rumem a dle chuti můžeme zase potřít marmeládou. Překryjeme horním dílem a celý dort potřeme krémem. Ozdobíme dle fantazie. Já vanilkový krém ještě trochu obarvila žlutým barvivem, aby byla barva výraznější.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Můj narozeninový dort

  • hospodyne hospodyne

    vandylady: máte pravdu, čokoláda tomu dá opravdu tu nejsprávnější chuť a krém docela zásadně podrží. Do čokoládových krémů vždy zašlehávám čokoládu rozvařenou v troše šlehačky a je tam patřičně znát. Jen se musí ubrat v základu cukr, jinak je krém nechutně sladký.

    Odpovědět

  • vandylady vandylady(autorka receptu)

    srettka: krásně drží, krém je fakt super a ta čokoláda tomu dá výbornou chuť :-)

    Odpovědět

  • vandylady vandylady(autorka receptu)

    hospodyne:to jsem to po sobě četla, jsem už slepá, mám mlíko už na mozku :-D

    Odpovědět

  • vandylady vandylady(autorka receptu)

    bystrouska: jojo opravím :-D děkuji

    Odpovědět

  • srettka srettka

    zizala: Pro mne má moučkový cukr takovou zvláštní chuť, tak že ho do krému nedávám. Jinak pudink si hlídám, takže ok, chladím ve vodě. Ale co člověk, to zkušenost :-)

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    U cukru v korpusu asi také chybí nula - 24g je na 6 vajec přeci jen málo

    Odpovědět

  • zizala zizala

    srettka: Já mám se slazením pudinku opačnou zkušenost. Předem slazený se rád připaluje a taky zůstane řidší a pomaleji chladne. Mnohem lépe se vyšlehá máslo s moučkovým cukrem (máslo bez cukru se hůře šlehá) a do toho po částech neslazený pudink. Ale každý máme jinou zkušenost, jak vidno. :-8

    Odpovědět

  • bystrouska bystrouska

    Dort vypadá dobře :-K, jen se někam surovinách ztratily žloutky :-O. V postupu se přidává žloutek po žloutku a v surovinách nejsou :-O.

    Odpovědět

  • srettka srettka

    Není toho másla na to množství pudinku málo? To přece nemůže tak dobře držet. Mám zkušenost jedna k jedné. Jeden pudink do jednoho másla.
    Jinak je lepší si osladit rovnou pudinky při vaření.

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo