Pečené krůtí stehno s kořenovou zeleninou - pro nejmenší

Johanka128 Kuchařka: Johanka128

Pro děti 0 názorů

Suroviny

1 krůtí stehno
2 střední mrkve
půlka pastiňáku
hrst nakrájené kořenové petržele
hrst nakrájeného celeru
špetka soli
1/2 KL olivového oleje
rýže
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáčku dáme olivový olej, přilijeme vodu a přidáme osolené krůtí stehno. Dáme péct do trouby na cca 180 - 200 stupňů.

  2. Varianta 1: Kořenovou zeleninu nakrájíme na stejně velké kousky a přidáme k masu. Kontrolujeme cca každou půl hodinu, než jsou maso i zelenina měkké. Podle potřeby podlijeme vodou - aby se maso i zelenina nepřpékaly. Rýži uvaříme ve vodě.

  3. Maso obereme z kostí, pokrájíme na malinké kousky. Zeleninu pokrájíme na menší kousky a smícháme s rýží.

  4. Varianta 2: Zeleninu pokrájíme na drobné kousky a uvaříme ji ve vodě spolu s rýží. Maso obereme z kostí, pokrájíme na kousky a smícháme s rýží a zeleninou.

Poznámka

Vhodnost dle zavedených surovin - vzhledem k tomu, že se jedná o pečené maso, dala bych nejdříve od jednoho roku.

Záleží na velikosti krůtího stehna, ale je pravděpodobné, že na jednu porci bude stačit jen část upečeného masa :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečené krůtí stehno s kořenovou zeleninou - pro nejmenší

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo