Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

3. 8. 2018 17:02

Suroviny

Porce: 2 až 3 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 422 kJ / 340 kcal
Bílkoviny14,68 g
Tuky7,86 g
Vláknina6,60 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 117 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy49,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Je spousta možností, jak halušky můžeme dochutit.

Já mám nejraději halušky s kysanou smetanou,stačí jen maličko přisolit a ňamka je hotová...

Fantazii a chutím se meze nekladou.

Jak jsem k tomu receptu přišla? Moje maminka i táta byli z východního Slovenska.

Po 2. světové válce se přistěhovali do Čech a maminka nám vařila tak, jak byla zvyklá.

No a později jsem i já začala její slovenská jídla vařit... Výborné jsou i vařené pirohy s povidly.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

18. 2. 2019 17:59

Trinka: ;-):yes:

Trinka

18. 2. 2019 17:40

Pro tejaja: díky za fotečky, škoda že to neumím...Pa :-)Trinka.

tejaja tejaja

16. 2. 2019 23:27

Dnes som po dlhej dobe robila halušky. :-) Musím sa priznať, že podľa svojho, teda bez vajca a s polohrubou múkou. Dovolím si oponovať vete, že vodu z nastrúhaných zemiakov tu nepotrebujeme. Práve naopak, obsahuje škrob, ktorý drží cesto pokope, preto netreba žiadne vajce. Vyskúšaj raz a uvidíš. ;-)
Halušky so smotanou...u nás sa to nerobí, ale vyskúšala som časť podľa receptu, teda so smotanou. Zvyšok klasika, tentokrát s kyslou kapustou a tým, čo na halušky jednoznačne patrí-slanina. :-) Na fotku som dala polovicu podľa tohto receptu, teda so smotanou, polovicu s kyslou kapustou.
Nebolo to so smotanou zlé, to rozhodne nie, ale klasika je klasika-bryndza, kapusta, kyslá kapusta, tvaroh...to je na nezaplatenie a tá spomínaná slanina. ;-)
V každom prípade halušky sú halušky. :yes:;-)

Trinka

10. 8. 2018 20:36

Hospodyne:

Dnes bylo krásně pod mrakem, konečně příjemné počasíčko...
Takže jsem Vám ten recept na vařené pirohy s povidly, konečně
přidala do receptů. Zkuste si je a dejte vědět jak Vám chutnaly. :-O
...
Jen tak na okraj, jednoduchá jídla jsou nejzdravější.
Ta složitá i když dobrá dělají zažívací problémy. To ale není z mé hlavy. :-)

Trinka

10. 8. 2018 01:28

hospodyne:
budu se do nich muset, jak čtu brzo pustit, abych si vše zvážila a neudělala zase
nějakou chybu.
Dělám je od oka, ale tady to musím uvést jako recept, jinak mi ho neuznají.
V těchto vedrech se mi je zrovna nechce dělat, mám zdravotní problémy...
Ale má přijít pár méně horkých dnů, tak by to snad šlo. ;-)
Tak ještě chvilinku vydržte.

hospodyne

9. 8. 2018 20:06

Trinka: píšete o pirozích s povidly - písněte recept. Myslím, že někteří z nás starších si rádi počtou a uvaří.My jim říkáme tašky a náš zeť je zbožňuje. Ráda si připomínám recepty staré spousty desítek let. Některé mi chutnají po létech moc, jiné už vůbec.:-) Ale povidlové tašky s makem, to je taková laciná stálice, že?

Trinka

5. 8. 2018 17:33

Hosta,
paní moderátorko já jí odpověděla v jejím stylu, nic víc nic míň.
S nikým se tu taky nechci nijak dohadovat, nemám to zapotřebí.
Ale i ona by si to mohla vzít k srdci...

Paní moderátorko, prosím nechte to tak jak jsem to znovu opravila.
Je to tak lepší, děkuji.

hosta hosta

5. 8. 2018 17:02

Trinka: od Casina to nebyl povel, snad jen připomínka k formální stránce receptu, jeho "příjemnost" vypadá někdy trošku jinak;-) Myslím, že jste se ukvapila, to doporučení bylo fajn, vrátím vám ho do postupu. Urážet se netřeba:-) Recept je hezký, jistě se vám povede dát sem i jiný po mamince :-)

Trinka

5. 8. 2018 15:37

Casino,
mám dětské vidličky které mají krátké 3 bodce ale krásnou plochu právě na jemné rozmačkání... :-D
Pokud se týká těch 5. alternativ, k vaší radosti jsem je vymazala a doufám že nyní už budete mít klid.
Zadávala jsem tu recept poprvé... :-) Pozoruji že jste docela příjemná že??? ;-)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

casino casino

5. 8. 2018 09:17

Trinka:
Líbí se mi vaše, v surovinách popsané, alternativy. Je ale otázne, zda by nebylo logičtější přesunout je na závěr postupu, či do poznámky:-)
Většina zdejších údernic by z tohoto rcp vytvořila hafo "nových" ;-)
***
"Česnek propasíruji osolím jej a ještě vidličkou pěkně promačkám."
Trošku mi uniká smysl mačkání vidličkou:-O
No, kdybyste ho ale utřela (na prkýnku! nééé že utěrkou:-D nožem naplocho, tak to by teprve byla jemňoučká kašička, že :-K

Trinka

5. 8. 2018 06:59

Další malá chuťová změna na hotové halušky.
1 kelímek 200g zakysané smetany, 250g selského bílého jogurtu,
3 - 4 větší stroužky česneku a sůl.
Česnek propasíruji osolím jej a ještě vidličkou pěkně promačkám. Všechny ingredience
smíchám a už nesolím. Kdo má rád hodně ostré může přidat i pálivou papriku v prášku...
Pálivou papriku v prášku někdy přidávám i do smaženého kysaného zelí. 8-(

magdalenka magdalenka

4. 8. 2018 10:03

magdalenka: halušky ako prílohu robím bez zemiakov. A niekedy ich jeme aj takto:https://www.toprecepty.cz/recept/53088-halusky-se-...

Trinka

4. 8. 2018 09:44

Ahoj Magdalenka,
děkuji, mám slzy na krajíčku...;-( pa, pááá

magdalenka magdalenka

4. 8. 2018 09:27

Trinka: netrap sa... Niektore veci nikdy neuvarim tak, ako to varila mamka...

Trinka

4. 8. 2018 09:17

Casino díky,

už jsem tu chybu v receptu opravila. Ještě jednou dík, mě by to vůbec nenapadlo... :yes:
Ještě upřesnění, jako malá holka jsem halušky se ŠPEKEM nemusela. Jinak mě halušky vždy :-Q chutnaly...

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: halušky recept východňarské slovenské halušky jak udělat nejlepší halušky vichodnarske pirohy aby halušky netmavly rcp na halušky se s kysaným zelím rcp na halušky se s kysaným zelím už jsem aj zapomnel na vichodnarske jasi udělat halušky domácí rcp na na halušky halušky s brynzou recept vychodnarské holubky nejrychlejsi a nejlepsi halusky východňarské pirohy s povidly halusky s vajickem a smetanou bramborové halušky halušky producer cz

Suroviny: brambory, mouka hladká, vejce, pepř mletý, sůl, smetana zakysaná, sůl

TopRecepty.cz

Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XOxW