Zapečená hlíva ústřičná v listové misce a kuřecí prsa

medanek Kuchařka: medanek

Drůbeží maso 5 názorů

Suroviny

500 g hlívy ústřičné
1 listové těsto
1,5 šalotky
100 ml smetany
olej
sůl
bílý pepř
hrst petrželky
1 žlutá kapie (může být jakákoliv)
1 vejce na potření těsta
500 g kuřecích prsou
1/2 lžičky bílého pepře (já ho tentokrát vynechala)
na ozdobu pár kuliček červeného pepře nebo chilli vločky
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hlívu očistíme a natrháme na 2 cm nudličky, 1 šalotku a petrželku nakrájíme na drobno, kapii na nudličky,
    1/2 šalotky na tenká kolečka. Kuřecí prsa lehce kotníky prstů naklepeme, osolíme, opepříme.

  2. Na oleji osmahneme šalotku, přidáme hlívu, sůl, pepř a chvíli dusíme až je hlíva téměř měkká. Přidáme smetanu a ještě dál dusíme, až nám směs trochu zhoustne. Nakonec vmícháme petrželku, kapii
    a necháme trochu zchladnout.

  3. Zapékací misku vyložíme listovým těstem, dno poklademe plátky šalotky, na to směs a okraje potřeme vejcem.
    Pečeme přibližně 20 minut na 150 C°, až jsou okraje těsta zlaté (záleží na troubě).

  4. Mezitím na oleji z každé strany přibližně 2-3 minuty opečeme kuřecí prsa a dáme je zatím do tepla.
    Do výpeku nalijeme smetanu, osolíme, opepříme, přidáme nakládaný pepř a mícháme jen krátce, než se vše krásně spojí.

  5. Na talíř narovnáme nakrájená prsa, přelijeme hotovou omáčkou a servírujeme se zapečenou hlívou.

Poznámka

Zbylo mně kousek listového těsta, tak jsem udělala pár těstových hranolků.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 39 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zapečená hlíva ústřičná v listové misce a kuřecí prsa

Tématické fráze: hlíva ústřičná recepty zapečená hlíva ústřičná recepty hliva v listovém těstě zapečená hlíva ústřičná recept kuřecí prsa recepty recept z kuřecích prsou zapecena kureci prsa s hlivou a smetanou

Zapomněl/a jsem heslo