Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celerové pyré s bílým vínem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Johanka128 Johanka128

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 586 kJ /
379 kcal
Bílkoviny7,66 g
Tuky1,38 g
Vláknina22,43 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 387 mg
Sůl0,81 g
Sacharidy26,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Celer nakrájíme na kousky, cibuli nadrobno. Krok 2: V kastrolu rozpustíme máslo a orestujeme na něm cibuli. Přidáme celer, podlijeme vínem a dusíme doměkka. Podle potřeby můžeme podlít i vodou. Krok 3: Když je celer měkký, rozmixujeme ho ponorným mixérem, podle potřeby můžeme zahustit strouhanou bramborou a znovu rozmixovat. Krok 4: Osolíme a necháme pár minut probublat. Krok 5: Podáváme jako přílohu, výborně se hodí třeba k lososovi.

Zveřejněno 15. 10. 2018

Poznámka autorky Johanka128

Víno zde má poměrně výraznou chuť, pokud chce někdo jemnější chuť, dá ho méně a více podlije vodou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celerové pyré s bílým vínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B0pY

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celerové pyré s bílým vínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B0pY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Tématické fráze:
celerove pyre, bramborovo celerové pyré s vinem, pyré z bílého zelí, jemné celerové pyré

Suroviny:
celer, cibule, máslo, víno bílé, sůl, brambory

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu