Krkovička na šalvěji a bílém víně

Suroviny 4 porce

4 plátky vepřové krkovičky
4 dlouhé plátky pancetty nebo schwarzwaldské šunky
4 špetky šalvěje sušené (nebo pár lístků čerstvé)
2-3 stroužky česneku
olivový olej
pepř
sůl
50-70 ml bílého vína

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa obtočíme pancettou, vytvarujeme do tvaru medailonku a po obvodu zafixujeme kuchyňským provázkem.

  2. Česnek nakrájíme na plátky a promícháme je s asi čtyřmi lžícemi olivového oleje, šalvějí, pepřem a solí.

  3. Touto směsí potřeme maso ze všech stran a necháme do druhého dne odpočinout.

  4. V grilovací pánvi rozpálíme tuk (dobré je sádlo, snese vyšší teploty), z masa odstraníme česnek, aby se nepřipálil a maso zprudka opečeme (asi 3 minuty z každé strany).

  5. Vrátíme česnek, zalijeme vínem a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C asi na 40 minut. Část z tohoto času pečeme přikryté alobalem.

  6. Výpek můžeme zaprášit lžičkou hladké mouky, zalít vodou, vývarem nebo vínem a provařit.

Komentáře k receptu Krkovička na šalvěji a bílém víně

Tématické fráze: krkovička na víne vepřová krkovice na víně maso na bílém víně vepřové maso na bílém víně vepřové na bílém víně maso na šalvěji vepřová krkovička na víně vepřové plátky na bílém víně grilovaná krkovice na víně grilovaná krkovice na šalvěji krkovička recepty na víně krkovice na vine recepty z krkovice svatecni krkovicka krkovička na víně recepty recept krkovice na víně recepty z krkovičky maso na vínu a šalvěji recept z krkovice vepřové splátky s pancettou a šalvějí